HABER MERKEZİ

Festivale katılmak için İpsala Gümrük ile Dedeağaç arasını pedallayan bisikletçiler sert poyraza rağmen belirlemiş oldukları saatte katılımcılar için ayrılan Kamp Alanına vardılar.

Trakya’dan birçok bisiklet grubunun da katıldığı festivalin ilk gününde bisikletçiler Doğa Tarihi ve Kent Müzelerini ziyaret ettiler. 
Katılımcılar modern bir dizaynla hazırlanmış müzeleri ilgiyle gezdiler. Tanıtım ve sunumları izlediler.

Dedeağaç Belediye Başkanlığı Sözcüsü de katılımcılara “Kentimize Hoşgeldiniz” diyerek kültürel ve turistik faaliyetlerin arttırılması gerektiğini ifade eden bir konuşma yaptı.

Yaklaşık 125 bisikletçisinin katıldığı festivalde ilk günün sonunda Makri bölgesi yakınlarında bir zeytinyağı fabrikası gezildi.

Dünya çapında ödülleri bulunan fabrikanın geçmişi ve üretim teknikleri hakkında fabrika sahipleri bir bilgilendirme yaptılar ve ürünlerini tanıttılar.

Festivalin ikinci gününde Dedeağaç Deniz Feneri önünde toplanan bisikletçiler bölgenin en güzel yerlerinden biri olan Aisymi Köyüne pedal bastılar. Nehir boyu manzaralar ve zorlu yokuşların bulunduğu köyde bisikletçilere bir öğle yemeği verildi.

Kapadokya bölgesindeki Rum göçmenlerin kurmuş olduğu köy, sakinliği kadar temizliği ile de katılımcıların dikkatini çekti.

Burada yapılan plaket töreni Dedeağaç Bisiklet Takımı Başkanı Dimos PAPARADİS’in konuşmasıyla başladı. PAPARADİS konuşmasında “Festival ve organizasyon olarak DOÇEK’i örnek aldıklarını ve bu konuda uzun süre birlikte görüş alışverişi yaptıklarını belirtti ve katılan tüm bisiklet dernek ve gruplarına teşekkür ederek başkanlarına plaketlerini takdim etti.

Keşan DOÇEK Başkanı Hakan Eşme de, “Meriç’in iki yakasında bulunan komşu kentlerdeki turistik, kültürel ve ticari ilişkilerin her iki bölge halkını birbirine yaklaştırdığını bisikletçilerin de bunun için birer köprü olduğunu belirterek, festivali organize eden Dedeağaç Bisiklet Takımına ve ülkemizden katılan diğer bisiklet gruplarına teşekkür etti”

 Ekipler tören sonrası Dedeağaç kentine döndüler ve bir sonraki festival için şimdiden heyecan duymaya başladılar.