Keşan DOÇEK (Doğa Çevre ve Kültür Derneği) üyeleri geçtiğimiz hafta içinde hem pedal çevirdi hem de doğa yürüyüşü yaptı.

“Keşan-Korudağlar-Kavakköy-Yeniköy-Şarköy” güzergahında 70 km. pedal çeviren DOÇEK Bisikletçileri sabah başladıkları turda, öğle molasını Kavakköy’de verdiler. Burada yenen yemek sonrası pedallar Yeniköy rampalarını aşarak Şarköy’e doğru döndü ve  turlarını öğleden sonra Şarköy’de tamamladılar. 

Güneşli fakat oldukça sert bir havada gerçekleşen bisiklet turunun Korudağ çıkışında mataralardaki suyun donduğu gözlendi.

DOÇEK Ekibi geçtiğimiz hafta sonu da 39 kişinin katılımıyla Malkara’nın Elmalı Mahallesinde bir doğa yürüyüşü gerçekleştirdiler.

Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasından sonra idari olarak mahalle olan Elmalı Köyünde sabah erken saatlerde başlayan yürüyüşün ilk durağı köy yakınlarındaki Şelale bölgesi oldu. 

Kar sularının erimesiyle akışı daha da çoğalan şelaleyi gözlemleyen katılımcılar yürüyüşlerine Korudağ zirve sırtlarında bulunan Rüzgar Enerji Santrallerine doğru devam ettiler.

Zirvede hem Marmara Denizini hem de Saros Körfezini aynı anda görmenin güzelliği içinde yürüyüşlerine devam eden DOÇEK Ekibi yanlarında getirdikleri öğle kumanyalarını zirve hattında bulunan donmuş gölet başında ve karlar arasında yediler.

Sabah saatlerinde çisentili bir yağmur altında devam eden yürüyüş öğle saatlerinde açan güneşle birlikte adeta bir bahar yürüyüşüne döndü.

Aynı anda hem mevsim değişikliği, kar ve güneş keyfi yaşayan yürüyüş grubu akşamüstü faaliyete başladıkları yer olan Elmalı Mahallesine geri döndüler.

 DOÇEK Genel Sekreteri Nail Özkan, Derneğin planlı faaliyetlerinin devam ettiğini, hafta içinde bisikletle yapılan tur sonrasında hafta sonu da doğa yürüyüşü gerçekleştirdiklerini, bunun yanında Tekirdağ’da yapılan “26, 27, 57. Alaylar Yürüyüşü” toplantısına katıldıklarını belirtti ve doğa yürüyüşüne ilgi ve desteklerini esirgemeyen Elmalı Mahallesi sakinlerine teşekkür etti. 

Özkan, Dernek faaliyetlerinin planlandığı şekilde devam ettiğini, sağlık, kondisyon ve yeni yerler görmek isteyen herkesin faaliyetlere katılabileceğini söyledi