Keşan Doğa Çevre ve Kültür Derneği (DOÇEK) geçtiğimiz hafta sonu Trakya’nın en aktif kulüplerinden Zirve Dağcılık Tekirdağ Şubesi ile birlikte “Mecidiye-Kartalkaya” güzergahında bir doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.
Bahardan kalma güzel bir havada DOÇEK’ten 86, Zirve Dağcılık’tan 105 ve toplamda 201 kişinin katıldığı doğa yürüyüşü sabah saatlerinde Mecidiye Köyünden başladı.
Bu yıl suyu gittikçe azalan Mecidiye Gölet boyundan Karagöl Mevkiine geçen ekipler buradan tüm Saros Körfezini görecekleri bir alana çıkarak yeşil ve mavinin doyumsuz güzelliğini solukladılar.
Manzara sonrası Gökçetepe Kampı yakınlarında deniz kıyısına inen yürüyüşçüler burada öğle yemeği molası verdiler.
Bazı yürüyüşçüler havanın sıcaklığı ve denizin çarşaf sakinliği karşısında dayanamayıp denize girdikleri de gözlendi.
Yemek sonrası adımlar sahil yolundan İbrice Limanına doğru atıldı ve akşamüstü dalıştan dönen dalgıçların dinlendiği dalış okullarının yanında yürüyüş tamamlandı.
Katılımcıların dalış okullarına ilgisi de oldukça fazlaydı ve dalış eğitimi almak için önümüzdeki dönem bölgeye gelmek istediklerini belirttiler.
Ekip daha sonra Mecidiye Köyünde verilen çay molasının ardından Keşan’a geri döndü.
Keşan DOÇEK Genel Sekreteri Nail Özkan, “Her yaştan katılımcının bulunduğu; güzel bir havada ve bölgemizin nadide yerlerinden biri olan parkurda Zirve Dağcılık ile birlikte doğayı soluklamanın keyfini çıkardık. Üzüldüğümüz konu, Gökçetepe-İbrice arasındaki sahil yolunda gelişigüzel atılmış çöp yığınlarıydı. İlgililerin bu konuda yapacakları çalışmalara dernek olarak destek vereceğimizi bildirmek isteriz” dedi. Özkan, doğa sporlarına merakın bölgemizde her geçen gün arttığını, dernek olarak önümüzdeki 8 ayı kapsayan bir faaliyet takvimi hazırladıklarını ve önümüzdeki hafta sonu Gelibolu-Tayfur Köyünde bir doğa yürüyüşü yapılacağını; önceden planlanan bu faaliyetlere herkesin katılabileceğini söyledi.