HABER MERKEZİ

Hafta içi kondisyon amaçlı Keşan-İpsala arasında pedal çeviren bisikletçiler, İpsala’da verdikleri mola sonrası aynı gün geri döndüler.

DOÇEK Bisikletçileri Cumartesi günü de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle “Yerlisu-Dokuzdere Göleti-Çamlıca” bölgesinde arazi ağırlıklı bir bisiklet turu gerçekleştirdiler.

Pazar günü 46 kişilik bir katılımla ilk defa 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramında girilen ve bu yüzden “Gençlik Parkuru” adı verilen “Dokuzdere Göleti-Korudağlar- Çamlıca” güzergâhında doğa yürüyüşü yapıldı.

Pazar  günü erken saatlerde Keşan’dan hareket eden yürüyüş ekibinin güzergahı Korudağlardı. DOÇEK Başkanı Hakan Eşme’nin bölgenin coğrafik geçmişi ve parkurun önemine binaen yaptığı konuşma sonrası yürüyüşe başlayan katılımcılar Korudağların eşsiz güzelliği altında kekik kokuları ve bahar çiçekleri içinde  yürüyüşlerini sürdürdüler. Verilen mola sonrası oyun havaları eşliğinde halay çekip oyun oynayan katılımcılar, dere kenarları ve patikaları kullanarak akşamüstü Çamlıca köyünde yürüyüşlerini tamamladılar.

DOÇEK Korudağlar’da hem pedal çevirdi hem yürüdü

DOÇEK’le birlikte bisiklet turlarına ve doğa yürüyüşlerine katılan ve Keşan Devlet Hastanesinde Dâhiliye Uzmanı olarak görev yapan Doktor Burcu Boztepe, Doğa sevgisi ve sporun bir yaşam biçimi olması gerektiğini, bunun hem moral hem de sağlık açısından kişilere büyük yarar sağladığını, imkanı olan herkesin yaşantısını bir şekilde doğa ile bağlantılı  kılması gerektiğini belirtti.

DOÇEK Korudağlar’da hem pedal çevirdi hem yürüdü

 DOÇEK Başkanı Hakan Eşme; “Dernek olarak yoğun bir haftayı geride bıraktık. Uzun zamandan bu yana mevsim olarak ilk defa baharı yakından hissettik, yakın geçmişte neredeyse baharı görmeden kıştan yaza geçiyorduk. Doğanın keyfi hem ilk hem de son baharda çok daha güzel oluyor” dedi. Eşme, yıllar önce doğa sporlarını tanıtmak ve sevdirmek amacıyla çıktığımız bu uzun yolda bir çok kişiye ışık olduklarını da söyledi.

DOÇEK Korudağlar’da hem pedal çevirdi hem yürüdü

DOÇEK Korudağlar’da hem pedal çevirdi hem yürüdü