HABER MERKEZİ

 Bu sezonun son doğa yürüyüşünü özel olarak seçilen parkur olan Longoz (Subasar) Ormanlarının içlerine yapan DOÇEK Ekibine Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK) ve Velimeşe Bisiklet Grubu (VELBİS) yürüyüşçüleri de eşlik etti.

Yürüyüşçüler muhteşem görseller ve farklı bir dünyayı adımlamanın ötesinde Longoz Bölgesinin doğal değerlerini de yerinde gözlemlediler.

Sabah erken saatte Keşan’dan yola çıkan ekip Poyralı Köyünde mola verdi ve burada 2008 yılında açılmış bulunan Kültür Evinde Poyralı halkının geçmişten günümüze günlük yaşam ve tarım, hayvancılık aletlerinin titiz bir şekilde sergilendiği Poyralı Kültür Evini ziyaret etti.

Öğle saatlerine doğru Mert Gölü yakınlarında başlayan yürüyüş sırasında Longozların büyüleyici atmosferine giren yürüyüşçüler Hamam Gölünün görselleri eşliğinde longoz ormanlarının derinliklerindeki patikalardan Karadeniz kıyısındaki kumsalları izleyerek Mert Gölü yakınlarında yürüyüşlerini sonlandırdılar.

Yürüyüşçüler adeta belgesellerde gördükleri Amazon Ormanları benzeri manzara ve atmosferi bölgemizde, yerinde görmenin heyecanını ve keyfini yaşadılar.

DOÇEK Longozlardaydı

DOÇEK Yönetim Kurulu Üyesi Gürel Serin, gerçekleştirilen yürüyüş ile ilgili olarak yaptığı açıklamada: “2018 İlkbahar sezonunu bölgemizin korunması gereken bu nadide coğrafyasındaki yürüyüş ile kapatıyoruz. Yürüyüş faaliyetlerimiz sonbaharla birlikte yeniden başlayacaktır. Geçtiğimiz sezonda yağmur, çamur; kar, kış demeden DOÇEK yürüyüşlerine katılan tüm arkadaşlarımıza ve Longoz faaliyetimize katılan EDOSK ve VELBİS ekiplerine teşekkür ediyoruz” dedi ve “Yürüyüş faaliyetleri sezon itibariyle sonlanmış olsa da bisiklet faaliyetlerimiz yaz-kış demeden hafta içi Salı-Perşembe antrenman turları ve hafta sonları da uzun turlar şeklinde devam etmektedir, doğa sporlarını seven herkesi faaliyetlere beklediklerini” ifade etti.