HABER MERKEZİ

Eski adı Pişman olarak bilinen ve 1950 yılında Yenidibek ismi verilen belde eşsiz manzarası ve minik dereleriyle  her doğaseverin görmesi gereken yerlerden biri olarak biliniyor.

 Soğuk havaya rağmen sabahın erken saatlerinde Yenidibek'te başlayan yürüyüş “Hikmetin Çeşmesi” mevkiinde verilen öğlen yemeği sonrası kaldığı yerden devam etti.

 Uzun zamandır doğa yürüyüşlerini bırakmayan Emekli öğretmen Zeki Sunar, “DOÇEK ile doğada yürümekten çok zevk alıyorum, şehrin yorgunluğunu üzerimden alıyor, yeni bir haftaya daha zinde başlıyorum, Benim için doğa demek her şey demektir. Tüm doğaseverlerin buluşma noktası DOÇEK’tir. Bir miktar ‘Çikolata Tadında Yukarı Akış’, bir miktar ‘Şifalı Çamur’ ve biraz da zirvedeki karlara izlerimizi bıraktık, karla kaplı zirveye yaklaştığımızda önümüzden hızlıca gecen iki Karaca ise yürüyüşümüze ayrı bir güzellik kattı. Yol kenarında ki tabelalarda ‘Dikkat Karaca Çıkabilir’ yazılarından sonra, Korudağ’da da Karaca olduğunu görmüş olduk, onlar doğanın gerçek sahipleriydi. Korudağ’ın bizlere sunmuş olduğu eşsiz güzellikler altında güzel bir doğa yürüyüşünü, başladığımız yer olan Yenidibek mahallesinde sonlandırdık” diye belirtti.

 DOÇEK Yönetim Kurulu Üyesi Gürel Serin “Bu hafta da güzel bir parkurda yürüdük katılımcıların hepsi memnun kaldı, hem bölgemiz hem de yakın çevremizin tanıtımı acısından bu faaliyetlerimize belirlediğimiz takvim doğrultusunda devam edeceğiz, bizlerle birlikte yürüyen arkadaşlarımızın olumlu görüşleri bizi mutlu ediyor, Doğayı doğada yaşamayı seven herkesi yürüyüşlerimize bekliyoruz” dedi.