Özcan: “Yeter ki gençlerimiz spor yapsın ve kötü alışkanlıklardan uzak dursun.”

Bezbaş:  “Dünyada spor kadar gençliğin enerjisini transfer edebileceği bir alışkanlık yok.”

Medya Keşan Gazetesi ve Keşan Final Dershanesi sponsorluğunda, Keşan Belediyesi Güner Yılıdz-Can Çetinkaya Spor Tesisleri’nde gerçekleştirilen ve 16 takımın katıldığı “Dostluk Kupası Futbol Turnuvası” 20 Ağustos 2014 Çarşamba akşamı Cumhuriyetspor-Kayraspor  karşılaşmasıyla başladı.

Saat 20.45’te başlayan turnuvanın açılış törenine; Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan Final Dershanesi ve gazetemiz sahiplerinden Mustafa Bezbaş, gazetemiz sahiplerinden Mehmet Karaca, takım temsilcileri, turnuvanın organizasyon komitesi üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

KARATEPE:  “İNSANLAR, MEVKİİLER FANİDİR”

 Dostluk Kupası Futbol Turnuva Komitesi Üyesi Taner Karatepe, yaptığı konuşmada törene katılanlara çok teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi: “İnsanlar, mevkiler fanidir gelip geçicidir, yetkililerimizin bizlere kazandırdığı tesisler ölümsüzdür. Bu yüzdendir ki tüm bu güzellikleri bizlere armağan eden idarecilerimiz ebediyen unutulmayacaklardır. Ben de sizlerin huzurunuzda Belediye Başkanımız Mehmet Özcan’a ve belediye personeline teşekkürlerimizi sunuyorum. Ayrıca bu turnuvayı gerçekleştirmemizde bizlere destek olan Abbas Dede Cafeterya İşletmecisi Faruk Meriç ve bu turnuvada büyük emekleri bulunan Erol Öngün’e, turnuvamıza sponsor olan Mustafa Bezbaş hocama, Mehmet Karaca’ya turnuvaya katılan takımlarımıza destek veren mahalle ve köy muhtarlarımıza, stat müdürümüze, belediye personelimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

ÖZCAN: “2 SUNİ ÇİM SAHA YAPTIK, GENÇLERİMİZİN HİZMETİNE SUNDUK”

Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Mehmet Özcan da şunları ifade etti: “Tüm katılımcılar ve takımlarımız, sporcularımız hepiniz bu açılış törenine hoş geldiniz. Keşan’da iki tane suni çim saha var; biri Keşan Belediyesi Atatürk Stadı’nın arkasında, bir tanesi de şu anda içinde bulunduğumuz bu tesis. Bunu Keşan Belediyesi olarak biz yaptık ve gençliğimizin hizmetine sunduk. Yeter ki gençlerimiz burada spor yapsın ve kötü alışkanlıklardan uzak dursun. Biz özel sektör gibi bu alanlarımızı parayla açmıyoruz. Bizim amacımız ve isteğimiz; Keşanlı gençlerimiz çok rahat spor yapma imkanına sahip olsunlar. Köyler ve mahalleler arası bu turnuvayı düzenleyen ve emeği geçen arkadaşlarımıza çok teşekkür ederiz. Yeter ki bu işlerin devamı gelsin. Yetmezse Atatürk Stadı’nda da bu tür organizasyonlar yapabiliriz. Bu tür tesisler bütün Keşan’ın malı, hepsi sizin. Önümüzdeki bir yıl içersinde Mustafa Kemal Paşa Mahallemizde Kademoğlu’nun Helva Fabrikası’nın karşısında alana da bu tesis gibi bir tesis daha yapıp bunu da Keşanlı gençlerimizin hizmetine sunacağız. Bu konuyla ilgili projeler hazırlandı. İl Spor Müdürlüğümüzle birlikte takip ediyoruz. En son olarak Toplu Konut alanında Gençlik Merkezi için 15 dönüm yer tahsis ettik. Buranın da ihalesi yapılmış ve önceki gün yer teslimi yapıldı.  Müteahhidi ile görüştük. 6 trilyonluk bakanlık katkısı ile tesis yapılacak. Bu yeri Keşan Belediyesi olarak verdik. Bizler de hasetlik yok yeter ki Keşan’a gelsinler. Keşan’a hizmet gelmesi bizleri mutlu eder. Bu hizmeti kim yaparsa yapsın biz her zaman destek olmaya hazırız.

Turnuvaya katılan tüm takımlarımıza ve sporcularımıza başarılar diliyorum. Centilmence bir turnuva geçmesini diliyorum. Sonuçta bu bir spor, spor da centilmenlik çok önemlidir. Spor dostluktur, birbirinizi kırmadan birbirinize küfretmeden mücadele etmenizi temenni ediyorum.”

BEZBAŞ: “GENÇLERİMİZE DESTEK OLALIM”

Özcan’dan sonra konuşan Mustafa Bezbaş da şunları dile getirdi: Bu güzel turnuvayı organize edenlere teşekkür ediyorum. Ayrıca belediye başkanımıza da bölgeye böyle güzel bir semt sahası kazandırdığı için teşekkür ediyorum. Yöneticiler böyle güzel yatırımlar yaptıkça umarım gençler kötü alışkanlıklardan uzaklaşacaklardır. Dünyada spor kadar gençliğin enerjisini transfer edebileceği bir alışkanlık yok. Onun için hepimizi gençlerimize destek olalım spor yapsınlar. Kötü alışkanlıklardan kurtulsunlar. Ne kadar çok spor yapılırsa gençlerimiz o kadar çok kötü alışkanlıklardan uzaklaşır. Katılan tüm takımlarımıza ve sporcularımıza başarılar dilerim.”

Konuşmaların ardından ilk karşılaşmayı oynayacak olan Cumhuriyetspor ve Kayraspor takımları sahaya “Bu tesisi kazandıran Sporcu Dostu Mehmet Özcan’a teşekkür ederiz” yazılı bir pankartla çıktı. Turnuvanın başlama vuruşu sembolik olarak Mehmet Özcan, Mustafa Bezbaş ve Mehmet Karaca tarafından yapıldı.

Turnuvanın, saat 21.00’de başlayan ilk karşılaşmasında, Cumhuriyetspor , Kayraspor’u 7-2 yendi.