Fenerbahçe Spor Okulları Olimpiyatlarının ilki 20 Mayıs Cumartesi günü Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesislerinde yapıldı.

Fenerbahçe Spor Okulları geçtiğimiz yıllarda Türkiye genelinde faaliyet gösteren Basketbol-Voleybol Spor Okullarının katılımı ile ‘Basketbol All Star’ ve ‘Voleybol Şenliği’ adı altında farklı tarihlerde gerçekleştirdiği ve yoğun ilgi gören etkinlikleri bu sene ‘Fenerbahçe Spor Okulları Olimpiyatları’ adı altında birleştirdi.

Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesislerinde gün boyunca devam eden organizasyona ilgi büyüktü. Fenerbahçe Spor Okullarının Türkiye genelindeki spor okullarından 1510 sporcu ve antrenör bu dev organizasyona katıldı. Sporcuların velileri de etkinlikleri yerinde takip ettiler.

Türkiye genelinde bulunan Fenerbahçe Basketbol, Voleybol, Futbol, Jimnastik, Masa Tenisi ve Atletizm branşlarında eğitim gören sporcular organizasyonda boy gösterdiler. Oyunlar sonunda dereceye giren sporculara, ödüllerini Fenerbahçe Genç Erkek Basketbol Takımının kaptanı Uğur Çelik ve Fenerbahçe Altyapı teknik sorumlusu Yusuf Yılmaz verdi. 

Öte yandan etkinlik alanında stant kuran Fenerbahçe Çocuk ve Gençlik Kulübü, Barilla, Dimes ve Yörsan firmaları da katılıcımlara organizasyonda çeşitli ikramlarda bulundular.

Bu dev organizasyon için Fenerbahçe Keşan Basketbol Spor Okulu 40 kişilik kafileyle 20 Mayıs 2017 Cumartesi sabahı İstanbu'a hareket etti. Fenerbahçe Keşan Spor Okulu'nun Damla Dağhan, Enis Akgül, Burak Efe Baş, Berk Yalçın, Ege Yılmaz, Keremcan Kavaklı, Ali Evren Duman, Baran Deniz Aydın, Devran İnce, Arda Arıcı, Oktay Tan Önalan, Yankı Derse isimli sporcuları müsabakalara katıldı.

2003 Doğumlu Yankı Derse, görev aldığı müsabakada en iyi forvet, 2006 doğumlu Keremcan Kavaklı ise en iyi oyun kurucu şeçilerek, kupa ve çeşitli ödüller kazandılar. Sporcu velimiz Betül Duman ise en iyi şut atan anne seçilerek, ödülünü Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı oyuncusu Uğur Çelik'in elinden aldı.