HABER MERKEZİ

Sabah saatlerinde Keşan merkezden başlayan ve akşam saatlerinde başladığı noktada son bulan turda 40 km. pedal çevrildi. Hava durumu kanalları tarafından uyarılan şiddetli fırtınaya rağmen gerçekleştirilen tur, öğleden sonra da sağanak yağış altında devam etti.
SARDOS adına bir açıklama yapan Muammer Taşkıran, projeleri hakkında şu bilgileri verdi: “Projemiz iki yıldır devam etmektedir. Bu kapsamda şu ana kadar bölgemizde birçok kırsal yaşam alanımıza pedal çevirdik onlarla kucaklaştık. Bu kucaklaşma önümüzdeki yaza kadar devam edecek. Topluluk olarak, emniyet ve güvenliğimizi riske sokmadan  son günlerde fena hava şartlarında da faaliyetlerimizi sürdürmeye çalışıyoruz. Çünkü biliyoruz ki kötü hava yoktur uygun olmayan malzeme vardır. Bu zorlu faaliyetlerle üyelerimiz hangi hava şartında, nasıl malzeme kullanması gerektiğinin tecrübesini  bizzat yaşayarak kazanıyor. Önümüzdeki yıllarda, günlerce, her türlü hava koşullarında devam edecek ciddi projelerimiz var. Bu faaliyetlerle üyelerimiz  edindiği tecrübenin yanında yüksek performans ve  dayanıklılık da kazanmaktadır. 
Bunun yanında köylerde kurduğumuz kahvaltı sofralarına da tüm üyelerimizi davet ederek sıcak, lezzetli bir dayanışma ve kaynaşma ortamını sağlıyoruz. 
Topluluk olarak faaliyetlerimiz hafta içi çarşamba bisiklet alıştırma sürüşü, hafta sonu da dönüşümlü olarak Doğa yürüyüşü ve Bisiklet turları olarak devam etmektedir. Etkinliklerimize herkes katılabilir, bizleri SARDOS//facebook.com  ve @sardoskesan instagram sayfasından takip edebilirsiniz. Sağlıklı ve karbonsuz bir gelecek için hep birlikte pedal çevirelim.”