HABER MERKEZİ

Konuyla ilgili bilgi veren Keşan Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Vedat Çimen, şunları söyledi: “81 ilde düzenlenen ve ilçemizde 14-29 yaş grubu gençlerden özellikle kırsalda yaşayan ve dezavantajlı olanların tarihi ve kültürel yönden zengin çevre iller ile kendi il ve ilçelerini daha yakından tanımalarını, buralarda yaşayan akranları ile tanışmaları ve gençler arasında diyalogun attırılmasına katkı ve hareketlilik sağlayan, gün içerisinde kahvaltı ve yemeklerde de beraber olup, konaklama yapmadan yine aynı gün Keşan' a evlerimize döndüğümüz şekilde Çanakkale Şehitliğine 14-15 Kasım 2017 tarihlerinde yaptığımız gezilerimiz sağlıklı ve verimli şekilde tamamlanmıştır.

Gezdikçe bilgi birikimi, iletişim gücü ve gönüllük bilinci artan bir gençlik yetiştirmek amacıyla gerçekleştirilen bu proje kendini rahat ifade edebilen, öz güven sahibi, sosyal iletişim becerileri gelişmiş, gezip görerek öğrenen gençlerin varlığının sosyal barışa kardeşlik ve huzura hizmet edeceği bilinciyle uygulanmaktadır. Şehirler ve Kültürler- Yörelerimiz Projesinin bir diğer amacı da daha güçlü bir Türküye oluşumunda gerçek katkıyı sağlayacak olan gençlere muhteşem bir medeniyet ve tarihin evlatları olduğumuz gerçeğini anlatmaktadır.

Çanakkale Destanın’da bize, tarihimizden ve atalarımızdan ulusumuzu ihya eden, kenetlendiren, başarıya ulaştıran kodları bünyesinde barındıran; Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i ile milletimizin bir bütün olarak mücadele verdiği, Vatan söz konusu olduğunda aidiyetlerin hiçbir önemi olmadığının en güzel örneğidir. Din, vatan, namus tehlikeye girdiğinde canını, malını hiç düşünmeden verilebileceğinin göstergesidir.

Ulusça Çanakkale ruhunu kavramaya, kuşanmaya muhtacız. Bu ruh, birlik ve beraberliğimizin, huzurumuzun teminatıdır. İşte bu nedenle, o ruhu hissedebilmek ve yaşamak için Şehitliği her Türk vatandaşının mutlaka gidip gezmesi ve görmesi gerekmektedir.

Şairin dediği gibi;

Düşün ki haşrolan kan kemik, etin

Yaptığı bu tümsek, amansız çetin

Bir harbin sonunda bütün milletin

Hürriyet zevkini tattığı yerdir."

Yaklaşık 270 öğrencimizin katıldığı Gezi anında ve sonunda, gençlerimizin duyguları bizlere tekrar o anları ve  ruhun tekrarının yaşanabileceği ve var olduğunu hissettirdi. Çok verimli ve çok faydalı bir gezi hatta eğitim oldu da diyebiliriz. İlçemiz adına başta Bakanlığımız olmak üzere projede emeği geçen öğrencisinden, öğretmenine, velilerimize ve tüm ekip arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”