Keşan Belediyesinin, ülkenin geleceği olan çocukların, eğitimlerinin yanında sağlıklı ve başarılı bir gelişim göstermesine katkı sağlamak amacıyla açtığı Yaz Futbol Okulu’nda, çocuklar 22 Haziran 2015 Pazartesi günü topbaşı yaptı.

8-10 ve 10-13 yaş olmak üzere 2 grupta açılan Yaz Futbol Okulu’nda, dersler pazartesi ve çarşamba günleri gerçekleştiriliyor ve saat 18.00’de başlıyor.

Keşan Belediyesi Atatürk Stadı’nda gerçekleştirilen ve yaklaşık 50 öğrencinin katıldığı Yaz Futbol Okulu’nda, çocuklar futbolu Keşan Belediyesi Spor Koordinatörü Mürüvet Buruk’tan öğreniyor.

Yaz Futbol Okulu’nun çocuklar için faydaları hakkında bilgi veren Mürüvet Buruk, “Çocuklarımızın spor yapmaları hem fiziksel hem de zihinsel anlamda gelişimleri için çok faydalıdır. Spor yapan çocukların kasları güçlenir, grup halinde davranabilmeyi öğrenir ve çocuklar sosyal açıdan kendisini geliştirir. Futbol; spor dalları arasında en gözde olan branş. Futbol aynı zamanda eğlenceli ve çok da heyecanlı bir spor. Futbol çocuklarımızın sağlıklı ve güçlü bir fiziğe sahip olmalarını da sağlar. Daha dinç, sağlıklı bir birey olmak için haydi çocuklar Keşan Belediyesi’nin Yaz Futbol Okulu ile Yaz Spor Kurslarında buluşalım.” dedi.

Mürüvet Buruk, Keşan Belediyesi’nin Yaz Futbol Okulu ile basketbol ve voleybol kurslarına da kayıtların devam ettiğini bildirdi.  

Keşan Belediyesi, Yaz Futbol Okulu ile ayrıca çocukların, zararlı alışkanlıklardan uzak durup boş zamanlarını spor yaparak yararlı bir şekilde değerlendirmelerini, özgüvenlerinin gelişmesini, spor bilinçlerinin yerleşmesini, yeteneklerini keşfetmesini amaçlıyor.