Keşan Belediyesi’nin bu yaz döneminde düzenlediği spor kurslarına katılan iki öğrencisinin hayatı, kurslar sayesinde değişti.

Keşan Belediyesi’nin spor kurslarına devam eden öğrenciler Hüma Şimal Ceylan ve Ayşenur Baş, Trakya’da tek spor lisesi olan Kırklareli Bilal Yapıcı Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi tarafından açılan yetenek sınavını kazandılar.

Kırklareli Bilal Yapıcı Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’nce açılan yetenek sınavına giren 123 öğrenciden yalnızca 60’ının spor lisesine girmeye hak kazandığı belirtildi.

Yetenek sınavını kazananlar arasında yer alan ve spor lisesini 2.’likle kazanan Anafartalar Ortaokulu öğrencisi Hüma Şimal Ceylan ve 43. sırada kazanan Paşayiğit Ortaokulu öğrencisi Ayşenur Baş, yetenek sınavını kazanmalarında Keşan Belediyesi’nin açtığı spor kursunun en önemli etken olduğunu söyledi.

Keşan Belediyesi Atatürk Spor Salonu’nda verilen kurslara 45 gün boyunca her gün babası ile birlikte İpsala Paşaköy’den 37 km. yol gelip hazırlanan Ayşenur Baş, başarısını Keşan Belediyesi Spor Koordinatörü Mürvet Buruk’a ve babası Bülent Baş’a borçlu olduğunu dile getirdi.     

Spor Koordinatörü Mürvet Buruk da Keşan halkının spora önem vermesi gerektiğini, spor lisesi ve diğer spor branşlarında öğrenci alan eğitim kurumlarının sınavlarına Keşan Belediyesi’nin açtığı kurslar sayesinde hazırlanabileceklerini ifade etti.

Buruk, vatandaşların spor salonundan istedikleri her zaman faydalanabileceklerini bildirdi.