Keşan DOÇEK geçtiğimiz hafta sonu Balkanların en yüksek noktası olan Bulgaristan’daki Rila Dağlarının Musala Zirvesinde bayrağımızı dalgalandırdı.

Edirne Doğa Sporları Kulübü’nün (EDOSK) organizasyonuyla Rila dağlarına giden, DOÇEK, EDOSK, TÜDOST, Eskişehir ve İzmirli dağcılar, Bulgaristan’ın ve Balkanların en yüksek noktası sayılan Musala Zirvesine (2925 m.) pazar günü öğle saatlerinde çıktılar.

Kar ve buzla kaplı oldukça dik ve riskli bir çıkıştan sonra zirvede bayrağımızı dalgalandıran ekip, zirvede bir süre kaldıktan sonra inişe geçti ve kazasız belasız faaliyeti sonlandırdı.

Keşan DOÇEK Başkanı Hakan Eşme, “DOÇEK Her Yerde” sloganıyla, son günlerde adı değiştirilmek istenen Musala Zirvesinde bayrağımızı dalgalandırmanın gurur verici olduğunu, söyledi ve faaliyete katılan tüm ekip arkadaşlarına teşekkür etti.

Başkan Eşme, “DOÇEK Her Yerde” serisinin önümüzdeki günlerde de devam edeceğini, doğa sporlarının bir yaşam biçimi olduğunu ve bunu sevdirmek, tanıtmak için de dernek olarak çaba gösterdiklerini sözlerine ekledi.

Bilindiği üzere, DOÇEK geçtiğimiz ay içinde de Yunanistan’ın en yüksek noktası olan Olimpos Dağındaki Mytikas zirvesine çıkmıştı.