Sonay CAN

Keşan Gençlik ve Spor Kulübü’nün Keşanlı tek sporcusu Gülce Göktaş, okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte, ailelere, çocuklarını spora yönlendirmeleri konusunda öneride bulundu.

Kendisinin de spora çok küçük yaşlarda başladığını belirterek, sözlerine başlayan Göktaş, sporla eğitimin aynı anda yürütülebileceğin de altını çizdi.

5 yaşında baleye başlayarak spora merhaba diyen Gülce Göktaş, 3 yıl sonra jimnastikle spora devam ettiğini kaydederek, şöyle dedi: “6 yıl jimnastik yaptım. Aynı zamanda halk oyunlarına da ilgi duyduğum için her iki branşı da birlikte götürdüm. Ahmet Yenice İlköğretim Okulu’nda ve Keşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde halk oyunları çalışmalarımı sürdürdüm. Yurt dışında da ülkemi halk oyunları yarışmalarında temsil etmenin gururunu yaşadım. Asıl başarımı ise voleybola borçluyum. Okulun voleybol takımında da yer aldım. Okuldaki performansım başarılı bulununca Keşan Gençlik’in altyapısında çalışmalarımı sürdürdüm. Kısa süre sonra A Takımı’nda yer aldım ve halen 3. Lig’de mücadele eden takımın kadrosunda yer alıyorum.”

“AİLEME TEŞEKKÜRLER”

Göktaş, sözlerimin devamında, ailesinin desteğinin her zaman tam olduğunu ifade ederek, “Spor yapmamda ve başarılı olmamda, annemin, babamın, ağabeyimin, kısaca ailemin çok büyük desteği oldu. Ben hangi sporu yapmak istediysem onu yaptım. Her zaman yanımdaydılar. Onlara minnettarım. Beni bu günlere getirdiler. Haklarını ödeyemem.” dedi.  

“ÇOCUKLARINIZI MUTLAKA SPORA YÖNLENDİRİN”

Gülce Göktaş, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Her yetenek, ülke için bir kazanımdır. Kişisel gelişim ve sağlıklı bir yaşam için herkesin kendine uygun bir sporla uğraşması gerekir. Spor yapmak kişinin güvenini artırır, hayata bakış açısını geliştirir. Bu nedenle, aileler, çocuklarınızı mutlaka spora yönlendirin.”