Sonay CAN

Keşan Raşit Efendi İlköğretim Okulu’nda öğrenim görürken voleybola başlayan ve ardından Keşan Gençlik’te forma giyen Semen Şen, Türkiye’deki büyük voleybol kulüplerindeki başarısını, şimdi de Amerika’da sürdürecek.

2006 yılında transfer olduğu Vakıfbank Güneş Sigorta’dan sonra Sarıyer ve Ataşehir Belediyespor kulüplerinde 8 yıl başarılı performasını, Özyeğin Üniversitesi İngilizce İşletme ve Girişimcilik Bölümü’nde gördüğü eğitimle pekiştiren Şen, Amerika yolculuğu öncesinde Medya Keşan’a değerlendirmede bulundu.

Eğitimle sporun bir arada yürütülmesinin önemine değinen Semen Şen, Amerika Birleşik Devletleri’nde University North Carolina (UNC)) Charlotte’ta transefer olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Şen, şöyle devam etti: “2006 yılında Keşan Gençlik’ten transfer olarak İstanbul’a gittim. Vakıfbank Güneş Sigorta, Sarıyer Belediyespor ve Ataşehir Belediyespor kulüplerinde 8 yıl boyunca voleybol orta oyuncusu olarak görev yaptım. Bu kulüplerde profesyonel voleybolu ve başarılı bir eğitimi bir arada yürüttüm. Özyeğin Üniversitesi’nden İngilizce İşletme için tam burs aldım. Okul genel sıralamasında da üçüncüyüm, aynı zamanda voleybolda Türkiye şampiyonlukları yaşadım. Son olarak da Amerika Birleşik Devletleri’nde University North Carolina Charlotte’tan spor bursu aldım. İki yıl yüksek lisans, bir yıl da master için beş yıllık Amerikan vizem var. Artık spor yaşantıma ABD’de devam edeceğim.”

“SPORLA EĞİTİM MUTLAKA BİRARADA YÜRÜTÜLMELİ”

Semen Şen, Keşan’da voleybol oynayan sporculara da sporla eğitimin mutlaka bir arada yürütülmesini tavsiye ederek, sözlerini şöyle tamamladı: “Ne yazık ki ülkemizde tek bir bakış açısı var. O da ya spor ya eğitim! Ben, ikisinin de bir arada yürütülmesi gerektiğine inanıyorum. Çünkü birine yöneldiğinizde diğerini tamamen kaybediyorsunuz. İkisi de birlikte yürütülebilir ve yaşam da size kalır. Bu nedenle ABD’yi seçtim. Daha profesyonel bir ortam ve sporcuya daha çok önem veriliyor. ABD’den sonra farklı ülkelerde de voleybol oynama şansınız artıyor. Yemekten konaklamaya, her türlü imkan sağlanıyor. Ancak antrenmanları Türkiye’ye oranla daha fazla ve yorucu.”