MURAT ARKAN

Keşanspor yönetimi ve teknik heyeti, geçen hafta sonu oynanan Keşanspor 1959, Tuncaspor arasında oynanan maç hakkında genel değerlendirmelerde bulundu.

Keşanspor 1959 kulüp binasında yapılan toplantıda, Keşanspor 1959 Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Baygül, Keşanspor 1959 Başkan Yardımcısı Ahmet Kaya, Keşanspor 1959 takımı teknik direktörü Fatih Anlar yer aldı.

TUNCASPOR MAÇI HAKEM KATLİAMIDIR

Keşanspor 1959 takımının son haftadaki performansını değerlendiren ve Tuncaspor maçının bir hakem katliamı olduğunu vurgulayan Baygül, “Pazar günü Tuncaspor oynadığımız futbol müsabakasında bizleri yalnız bırakmayarak destekleyen tüm spor müsabakasında bizleri yalnız bırakmayarak destekleyen tüm sporseverlere teşekkür ederiz.  Her ne kadar Tuncaposr dediysek te sanırım hakem ve Keşanspor arasında oynanan demeliydik. Çünkü iyi olan ve oynayan bizdik ve sahada emeğimizi çalan bir hakeme karşı mücadele ettik. Federasyon Hakem komitesi her zaman hakem hatalarına karşı hoşgörülü olun demekte hangi hakem hataları kastedilmekte Tuncaspor maçı hakem katliamıdır. Art niyetli planlanmış bir hadisedir. Artık bu emek hırsızlığına dur denilmelidir. Edirne amatör lig denildiğinde sadece merkezdeki takımlar yoktur. Merkezin dışındaki takımlarda Edirne takımıdır. Artık insanların emeklerine saygı gösterme zamanı gelmiş ve geçmektedir. Edirne ASKF ve futbol il temsilciliğimiz bir şeyler yapmak zorundadır. Hakem komitesi başkanı haksızlığa uğrayanların sesini duymalıdır veya biz bunu yapıyoruz demelidir Biz Keşanspor 1959 olarak açıkça söylüyoruz. Emeğimizi çalmayın, çaldırtmayın.”dedi.

BİZLER ARTIK BU LİGDEN ÇEKİLMEYİ KONUŞMAKTAYIZ

Yapılan hakem hataları sonrasında ligden dahi çekilmeyi düşündüklerini belirten Baygül, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Bizler artık bu ligden çekilmeliyiz konuşmaktayız. Yapacağımız ilk yönetim kurulu toplantısında bu konuyu görüşüp akabinde belediye başkanımızdan ve mülki amirlerden görüş soracağız. Tekrar söylüyoruz amatör sporun amacı gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzaklaştırıp spora teşvik etmektir. En üzücü tarafta hakem olduğu söylenen ama bizim inanmakta güçlük çektiğimiz Mehmet Vargün isimli şahıs maalesef ki öğretmenmiş. Yeni nesli yetiştirecek kişi ne öğretecek çocuklarımıza emek hırsızlığı mı, ayak oyunları mı, sahtekarlık mı? Özetle sonuç hakem Mehmet Vargün 2, Keşanspor 1959, 1. Diğer bir hususta maçı izlemeye eski bir hakem gelmiş, maçtan sonrada talihsiz ve hadsiz bir açıklama yapmış. Neymiş, Trakya’da futbol bitmiş. Neye ve kime göre maçı izledin? Meslektaşının rezil yönetimine bir şey demedin. İzlediğin takımı inceledin, gelir bir yönetici ile konuşmadın. Birkaç kendini bilmez sana yalan, yanlış bir şeyler söyledi. Sende açıklama yaptın. Amaç yapıcı eleştiri değil, insanları karalama. Açıklamada özetle ‘beceriksiz yöneticilerin dışarıdan parayla futbolcu getirmesiyle bu iş olmaz’ dedin. Takımı inceleseydin Keşanspor 1959 takımının % 80’inin Keşanlı olduğunu görürdün. Bu gençlerimizin yaş ortalaması 18-19. Bu takımda oynayan 1999 ve 2000 doğumlu Keşanlı gençlerimiz var. Kusura bakma ama sen ‘hadsiz’ denmesini hak ettin. Yorum yapma hakkına da sahip değilsin. Sahadaki meslektaşın gibi sadece doğru veya yanlış çalarsın. Futbola hizmet etmek çok farklı bir şey eğer gerçekten futbol sever olsan  bu şekilde bir açıklama yapmaz. Gelir önce yöneticilerle konuşur, inceler sonra karar verirdin. Ama ne yapalım senin de kapasiten bu kadarmış. Sana çok fazla bir şey söylemeye de gerek yok sanırım. Gerçek konumuza dönersek yapılan haksızlıklara sessiz kalmayacağız, hakkımızı arayacağız. Keşanlı gençlerimize fırsat vererek doğruyu yaptığımıza eminiz. Yapılan haksızlığı Keşanlı sporseverlerin gördüğünü biliyoruz. İçimiz rahat inanıyoruz ki, Keşanlı genç kardeşlerimiz daha iyisini yapacaklar. Bizler destekçileri olmaya devam edeceğiz. Sözlerimizin sonunda Keşan Belediye Başkanımız Mehmet Özcan başta olmak üzere maddi, manevi desteğini esirgemeyen tüm sporseverlere teşekkür ederiz.”

MAĞLUP DURUMA DÜŞMEMİZE VE EKSİK KALMAMIZA RAĞMEN İYİ OYNADIK

Maçın değerlendirmesini yapan ve maçın kırılma noktasının 15. Dakikası olduğuna dikkat çeken Anlar da şöyle konuştu: “Öncelikle maçta bizleri inanılmaz bir şekilde destekleyen taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Uzun zamandan sonra onlarla buluştuk. Onlar arkamızda durdukça Keşanspor1959 takımı ileriye dönük iler yapacağız. Maçta biz sakin kalamadık, rakip takım sakin kaldı. Zorluk derecesi yüksek bir maçtı. Sahada 11 kişi kalabilseydik iyi olurdu ama eksik kalmak zor oluyor. İlk yarı özellikle baş başa oynadık. Mağlup duruma düşmemize ve eksik kalmamıza rağmen iyi oynadık. Onlar 6 kişi defans yaparak oynadı. Zorluk derecesi yüksek maçta kritik kartlar çıktı. Maçın kırılma anı kırmızı kartlar ve rakip oyuncunun maçın 15. Dakikasında  topsuz alanda yapılan pozisyon var. Diğer sarı kartlardan kırımızı kartlar doğrudur. Ama bir tarafı görüp diğer tarafı görmemek Keşanspor 1959 takımını yaralıyor. Önümüzde 5 maç ve alacağımız 15 puan var. Mücadelemizi bırakmayacağız. 15 puanı alıp yolumuza devam edeceğiz. Maça gelen ve bizi destekleyen taraftarımıza teşekkür ediyorum.”