HABER MERKEZİ

Kuzey Ege'nin ortasında bulunan ve Yunanistan'ın sekizinci büyük adası olan Limni Adasına 4 saatlik bir feribot yolculuğu sonrası geçen bisiklet ekibi, 4 gün boyunca adanın dört bir yanında pedal çevirdi.

Bisikletçiler adada bulunan ve Çanakkale Savaşları sırasında esir düşüp şehit olan 56 Türk askerinin bulunduğu şehitliği; “Osmanlı'nın yıkılışı adaletsiz kadılar tarafından olacaktır, padişaha biat değil, adalet gereklidir” gibi sözlerle saraya karşı geldiğinden sürgüne yollanmış İslam alimi Niyazi Mısri'nin türbesini, Mondros Mütarekesinin imzalandığı yer olan Mondros Limanını, Avrupa'nın tek çölü olarak kabul edilen ve koruma altına alınan Ammoudies bölgesini ziyaret etti. Gece kendi olanaklarıyla kamp kuran bisikletçiler, faaliyetlerine gün boyunca devam etti.

Adada üzüldükleri tek noktanın Niyazi Mısri Türbesi’nin evler arasında bakımsız bir şekilde durması olduğunu dile getiren Keşan DOÇEK Başkanı Hakan Eşme, “Türk Şehitliğinde duygulu anlar yaşadık. Limni halkı konuksever, bizlere göstermiş oldukları güler yüzlü yardımseverlikten çok etkilendik. Turizm için temel gereksinim olan duş, tuvalet gibi olanakları ücretsiz sağlayıp, yiyecek, içecek gibi ürünler ana kara ile aynı fiyattan sunuldu. Ada hem yerleşim alanı hem de kum ve deniz olarak tertemiz.” dedi.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ