Keşan Saros Doğa Sporları Topluluğu (SARDOS) geçtiğimiz hafta sonu Bursa Nilüfer Belediyesi tarafından organize edilen bir çalıştaya davetli olarak katıldı. Mysia yolları turizm amaçlı sportif faaliyetler alanında Bisiklet parkurları ile ilgili yapılan çalıştaya ülkemizin farklı bölgelerini temsil eden kulüp, dernek ve gruplardan yaklaşık 90 bisiklet gönüllüsü fikir sunum ve projeleri ile destek verdi. İki gün süren çalıştaya Keşan'dan da SARDOS'u temsilen Ayşe Eker, Muammer Taşkıran, Mahmut Aksu ve Faruk Eker katıldı.
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'e, Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan'ın selamlarına aracı olan Sardos üyeleri, anı olarak da Keşanı'n simgesi yel değirmeni biblosu takdim etti.
''Mysia'dan Apollania ad Rhyndacum'a  MYSİA YOLLARI'' projesi antik çağda  MÖ.2. yüzyılda Bursa Nilüfer bölgesinde  Mysia'lılara, Bizans yerleşimlerine, tekfurluklara, kadılıklara, çeşitli inançlara ve zengin kültüre ev sahipliği yapmış bölgede,  310 km.lik doğa sporları parkurlarını içeriyor.
SARDOS adına bir açıklama yapan Faruk Eker, “Nilüfer belediyesi 142 km.lik şehir içi bisiklete yolları olan ilçe olması, 2020 yılına kadar karbon salınımını %20 ye indirmek için uluslararası anlaşmaya imza koyan, bisikletli zabıta timi kuran, işe bisikleti ile gelen çalışanlarına özel soyunma odası ve duş yaparak bisiklete ve çevreye önemini gösteren, 20 derneğin aynı zamanda çalışabileceği odaları ve sunum salonları içeren bir Dernekler yerleşkesi olan ve karşılığında elektrik, kira, su parası değil sadece ayda 2 etkinlik, haftada 20 saat açık kalmaları istenen  ve daha bir çok örnek alınacak yöntem ve işleyişi olan harika bir belediye.
Antik çağdan günümüze kadar gelen zengin tarih dokusu ve muhteşem  doğal yapısında  Gümüştepe'den(Misi) , Ulubat gölü Gölyazı'ya kadar uzanan 310 km.lik parkurda Bisiklet , Trekking, Atlı doğa yürüyüşü parkurlarını  ve yamaç paraşütü atlayış alanları var. Ayrıca bu parkurlar uluslararası standartlara uygun işaretler, yön levhaları ve QR kod uygulaması gibi teknolojik imkanlar kullanılarak doğa sporu tutkunlarının hizmetine sunulmuş.  Bu parkur üzerinde restaurant, cafe, kamp alanı ve köy dernekleri vasıtası ile her türlü  sosyal ihtiyaçlar da düşünülmüş. Her ayrıntı planlanmış muhteşem bir alternatif turizm alanı yaratılmış.
Bu muhteşem değerin çalıştayına, SARDOS olarak davet almaktan büyük onur duyduk. Bu gösteriyor ki topluluk olarak  yaptığımız faaliyetler, etkinlikler ve projeler ülkemizin farklı bölgelerinden dikkatle izleniyor ve değerlendiriliyor. Bu bizlerin doğru yolda olduğumuzu gösteriyor . Bu tür organizasyonlara katılım bizlerin mevcut tecrübe ve bilgi birikimimize artı katkılar sunarak daha da gelişmemizi sağladığı gibi ülkemizin bu alanda donanımlı kişiliklerini tanıma fırsatını da yakalıyoruz. 
Bu tür organizasyon ve parkurların her coğrafyada artarak çoğalması en büyük dileğimizdir. Emeği geçen herkese SARDOS olarak sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.”
dedi.