HABER MERKEZİ

Pazar günü Keşan Sevgi Evlerinde kalan çocuk ve gençlerimizin de katılımı ile kalabalık bir hedef kitleye ulaşıldı. Aynı zamanda çocuk ve gençlere Doğanın önemi, Kampçılık ve Doğa yürüyüşü konularında temel bilgiler verilerek kısa bir doğa yürüyüşü gerçekleştirildi. Kampa katılan tüm katılımcılar ile  bölgenin temizliği yapılarak çevre kirliliğine dikkat çekildi. Toplanan çok miktarda çöp Keşan Belediyesi tarafından gönderilen araç ile tahliyesi yapıldı.
SARDOS adına bir açıklama yapan basın sorumlusu Faruk Eker şunları söyledi; “Önceki yıllarda yaptığımız projenin devamı niteliğinde olan bu kamp faaliyetinde çok güzel anılar biriktirdik. Temel hedefimiz dijital teknolojinin tutsağı olan yeni nesli iki gün de olsa bu esaretten kurtarmaktı. Bugüne kadar haberdar dahi olmadıkları çocukluğumuzun geleneksel oyunları ile tanıştırdık. Gece kamp ateşi başında  masal ve hikayeler anlattık. İlk defa doğada çadırda kalan çocuk ve gençler fobilerini yendi. Tertemiz bir havada doğanın kucağında çadırda yatıp sabah kuş sesleri ile uyanmanın güzelliğini keşfettiler. Gündüz yapılan geleneksel oyunların, dijital oyunlardan daha keyifli olduğunu, sosyal, paylaşımcı ve yardımlaşma gibi kavramları da içinde barındırdığının farkına vardılar. Etkinlik sonunda katılan hedef kitlenin yanında ailelerin de çok mutlu olması, bu tür faaliyetlerin sıklıkta yapılmasını talep etmeleri bu etkinlikte hedefe ulaşıldığının kanıtı oldu. Biz de SARDOS olarak katılımcıların bu pozitif geri dönüşünden çok mutlu olduk. Bizler  bisiklet, doğa yürüyüşü, kamp, dalış gibi faaliyetleri zaten yapıyoruz. Önemli olan yaşadığımız güzellikleri özellikle çocuk ve gençler olmak üzere daha geniş kitlelerle paylaşmak. 
Hedefimiz dibini aydınlatmayan bir mum değil çevreye aydınlatan bir ışık olmaktır. Bu sebeple güzel ve faydalı olan her şeyi toplumla paylaşmaya devam edeceğiz.
Bu güzel ve anlamlı etkinlikte desteğini esirgemeyen Keşan Belediye Başkanlığına, Keşan Orman İşletme Müdürlüğüne, Akın Dekorasyona, Balcı Ekmek fırınına, Uslu Tarıma, Oto Gürel'e ve her türlü emeği esirgemeyen etkinlik sorumlusu SARDOS üyelerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.
Aileler, lütfen çocuk ve gençlerimize doğa sevgisini, ağaç sevgisini, hayvan sevgisini, çevreye olan saygıyı küçük yaşta vermeyi ilke edininiz, göreceksiniz yeni nesil daha saygılı, hoşgörülü ve sevgi dolu olacak.”