HABER MERKEZİ

SARDOS üyesi bisikletçi  Alper Kacar geçtiğimiz hafta Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde yapılan  “Ultimate Cunda 2018” yarışlarına katıldı. HİS Federasyonu, Ayvalık Kaymakamlığı, Ayvalık Belediyesi ve çeşitli özel firmaların desteklediği yarışlara ilgi yoğun oldu. Kacar, ilk etapta 15,5 K. Bisiklet ve ardından 10,4 K koşuya katılarak madalyasını aldı. Hafta içinde topluluk üyeleri kalabalık bir katılımla geleneksel iftar buluşmasını gerçekleştirdi. Cumartesi günü bir grup SARDOS bisikletçisi günübirlik Yunanistan turu gerçekleştirdi. Pazar günü de çoğunlukla gençlerin katıldığı 40 km. lik bir Dağ bisikleti turu düzenleyen SARDOS haftayı dolu dolu kapattı.
SARDOS Başkan yardımcısı Muammer Taşkıran yaptığı açıklamada; “Topluluk olarak faaliyetlerimiz artarak devam ediyor. Yoğun bir haftayı daha geride bıraktık bayram ve seçim dolayısı ile önümüzdeki günlerde etkinlikleri biraz azaltacağız. Fakat haziran ayı sonuna planladığımız  çocuklara yönelik çok güzel bir etkinlik gerçekleştireceğiz. Sardos olarak toplumsal sorunların giderilmesi için çözüm aşamasında hep içinde olduk. Bu sorunların   başında gelen keyif veren maddelerin yaygın olarak kullanıldığı şu dönemde gelecek kuşakların enerjilerini bu tür aktivitelere yönlendirmek birinci hedefimiz oldu.  Bu sebeple, çocuk ve gençlerimizin doğa sevgisini kazanması, doğa sporları  ve bisiklete ilgisinin artması için büyük çaba harcıyoruz.
Faaliyetlerimize sürekli genç kuşakları davet ediyor ve etkinlikleri onlarla birlikte gerçekleştiriyoruz. Bu faaliyetlerimize katılan gençler enerjilerini spora yönlendirdiği gibi , paylaşma ve sosyalleşme gibi kavramları öğreniyorlar. Toplumumuzun en büyük sorunu atıklardan oluşan çevre kirliliği. Faaliyetlerimizde görüyoruz, çevremizde orman içleri, sahiller, yol kenarları gibi her yer dökülen moloz ve atılan çöplerle son hızla kirletilmeye devam ediliyor. Biz aynı zamanda genç kuşaklara çevreye saygı, çevreyi koruma ve önemini anlatan konularda önderlik yapıyoruz. Çünkü bu sorunun çözümü yeni nesli eğiterek ve örnek olarak olacağına inanıyoruz. Bu sebeple ailelere, öğretmenlere ve duyarlı insanlara büyük sorumluluklar düşüyor.
Faaliyetlerimize toplumumuzun her kesiminden herkes katılabilir. Bizleri sardos//
facebook.com  sayfasından takip edebilirsiniz” dedi.