HABER MERKEZİ

17 Mart sabah Cumhuriyet meydanından hareket eden 22 bisikletli ilk gün kuvvetli lodosa karşı 95 km. pedal çevirdi.  Bisikletçiler akşam Gelibolu Tayfur köyünde Muhtar Erdal Orakçı ve köy halkı tarafından misafir  edildiler. Akşam çorba ikram ederek karşılayan köy halkı sabah taze süt ile uğurlayarak moral verdiler. 18 Mart sabahı bir önceki günden daha da kuvvetli rüzgara karşı köyleri takip ederek öğleden sonra Şehitlikler bölgesine ulaştılar.
SARDOS adına bir açıklama yapan etkinlik koordinatörü Faruk Eker; Bu sene 5. yaptığımız Şehitlerimize Saygı Bisiklet Turumuzu kazasız sorunsuz tamamlamanın gururunu yaşadık. Bu yıl da KYÇUBYO  öğrencilerinden oluşan Genç Pedallar grubu bizlere eşlik etti. SARDOS olarak genç nesle her zaman önem verdik, çünkü gençler bizim geleceğimize şekil verecek mimarlardır. Bu sebeple Çanakkale olgusunu, bisiklet gibi masum ve çevreye saygılı bir ulaşım aracını kullanarak gençliğe aktarmış olmak bizim için gururdur. İki gün boyunca çok sert rüzgara karşı pedal çevirdik.  Atamızın ''Hiç dinlenmemek üzere yola çıkanlar, asla ve asla yorulmazlar'' sözü gücümüz oldu.
Etkinliğimizi bitireceğimiz nokta her yıl olduğu gibi Şehitler Abidesi olacaktı. Fakat devlet töreni olacağından bir gün önce gece yarısından itibaren Kuzey cephesine geçişler yasaklanmış. Bu durum bizi oldukça üzse de yapacak bir şey olmadığından bu yıl faaliyetimizi 57.Alay şehitliğinde sonlandırdık. Bu güzel faaliyette her zaman olduğu gibi desteğini esirgemeyen, varlığı ile bizlere güç veren Keşan Belediye Başkanımız Op. Dr. Mehmet Özcan'a ve emeği geçen herkese SARDOS adına sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.
Bize bu günlerimizi hazırlayan, hürriyetimiz için kanlarını döken, canını veren  başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm Şehit ve gazilerimizi şükran ve minnetle anıyoruz. Yaşasın tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti.” dedi.
KYÇUBYO Genç Pedallar adına da Oğuzhan Kesim de şunları söyledi: “Keşan'a geldiğimiz günden itibaren Bisiklet ve Doğa sporları açısından SARDOS bizi saran sıcak bir yuva oldu. Her daim topluluk üyesi ağbi ve ablalarımızın desteğini yanımızda gördük ve görmeye devam ediyoruz. Ülkemizin farklı bölgelerinden buraya okumaya geldik Keşan'ın yabancısıyız ama Sardos topluluğu bize hiç bir zaman yabancılık hissettirmedi. Onların sayesinde bölgeyi tanıdık, bölgenin keşfini yaptık, bölge halkı ile temas kurduk. Bu tür etkinliklerde de her daim bizlere kapıyı açık bıraktılar, gönül rahatlığı ile katıldık. Genç pedallar olarak SARDOS'a bizlere sıcak bir yuva olduğu için yürekten teşekkür ederiz. Genç pedallar olarak buraya öğrenim için gelen arkadaşlarımızı Bisiklet ve doğa sporları yapmaya davet ediyoruz.18 Mart Şehitleri Anma günü vesilesi ile Şehitlerimizi minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun.”