Keşan Saros Doğa Sporları Topluluğu (SARDOS) geçtiğimiz hafta sonu Tekirdağ Ganos Uçmakdere parkurunda yürüdü. Trakya bölgesinin ikinci en yüksek zirvelerine sahip Ganos dağında bulunan Uçmakdere, yürüyüş parkuru doğa sporu yapan gruplar tarafından tercih edilen keyifli bir parkur. 
SARDOS adına bir açıklama yapan Faruk EKER, “Mayıs ayının sonunda sonbahara kadar doğa yürüyüş faaliyetlerimize ara vereceğiz. Bu sebeple mevsimin en güzel bu günlerine bölgemizin doğal ve görsel yönden zengin parkurlarını bıraktık. 19 km. lik bu parkur zorluğunun yanında, 950 M.lik Kartalkaya zirvesine çıkıldığında Tekirdağ, Marmara Adası, Avşa Adası, Kapıdağ Yarımadası, Hoşköy, Gaziköy gibi birçok yerin gözlemlendiği muhteşem bir coğrafya. Rumca adı Avdimio (Hoş Yer) olan Uçmakdere, gerçekten bitki örtüsü coğrafi konumu ve yamaç paraşütü uçuşlarına elverişliliği açısından adı üzerine hoş bir köy. 
Topluluk olarak faaliyetlerimiz hafta içi çarşamba bisiklet alıştırma sürüşler, Cuma, gençlere yönelik uygulamalı güvenli sürüş eğitimler, hafta sonu dönüşümlü olarak  bisiklet ve doğa yürüyüşü faaliyetlerimiz devam etmekte olup herkes katılabilir. Faaliyetlerimizi, SARDOS/
facebook.com sosyal medya sayfasından takip edebilirsiniz.” dedi.