HABER MERKEZİ

Hafta içi 19 Mayıs gençlik haftası dolayısı ile bir grup SARDOS üyesi Anıtkabir'e giderek atamızı ziyaret etti. Hafta sonu Cumartesi günü de yine her yıl olduğu gibi Atatürk'ü Anma  Gençlik ve Spor Bayramı Tören geçişine bisikletleri ile katılarak renk verdi. Pazar günü de Enez Hisardağı bölgesinde ayak izlerini bıraktı. Geçtiğimiz yıl ani bir kalp krizi sonucu hayatını kaybeden öğretmen Volkan Ateş anısına yapılan yürüyüş,  Yenice köyünde ikamet eden  ailesini ziyaretle son buldu. Doğa ve doğa sporları tutkunu olan Volkan öğretmen kişisel yeteneklerinin yanında gençlere bisiklet ve doğa yürüyüşü konusunda da sürekli yol gösterip liderlik yapan, çevresine her zaman pozitif ışık saçan örnek bir insandı. 
Yenice köyünden sonra ailesi ile birlikte Volkan öğretmenin kabri ziyaret edildi, çiçekler dikilip dualar okundu. Oradan Enez kalesine giden doğa severler Fatih Cami(Enez Ayasofyası) restorasyonundan sorumlu Mimar Zeynep Çöloğlu'dan kalenin tarih dokusu ve cami restorasyonu hakkında bilgiler aldı. Bu yürüyüş ile SARDOS, 2017-2018 dönemi Doğa yürüyüş sezonuna da sonbahar mevsimine kadar ara verdi.
SARDOS adına bir açıklama yapan yönetim kurulu üyesi Faruk Eker“Bu hafta sonu yaptığımız yürüyüş ile sezonu kapatmış olduk. Aynı zamanda bu yürüyüşümüzü merhum Volkan ATEŞ öğretmenimizin anısına yaparak tekrar yad ettik. Daha önce Volkan öğretmenin adını yaşatmak için ''Sardos Hisar Dağı Volkan Ateş Parkuru'' ismini verdiğimiz ve Wikiloc-Dünyadaki GPS rotaları ve Gezi noktaları sitesine de ekleyip doğaseverlerin hizmetine sunduğumuz rotada yürüdük. Ramazan ayı ve havanın sıcak olmasından dolayı rotayı kısaltarak yarısından başladık. Yürüyüş sonunda Volkan öğretmenimizin ailesini ve kabrini ziyaret anında duygusal anlar yaşadık.  İnsana ve doğaya katkı için her zaman tüm enerjisini ortaya koyan Merhum Volkan Ateş öğretmenimizin anısını yaşatmak için her daim çaba harcayacağız. Onun adına her yıl bu parkurda yürüyüp kabrini ziyaret edeceğiz.
Sezonun son yürüyüşü olan bu etkinlikte yürüyüş, ziyaret ve tarihi gezi gibi birçok faaliyeti aynı anda yaptık İçi dolu dolu geçen bu faaliyetle birlikte sonbahara kadar yürüyüşlere ara verdik. Yaz döneminde diğer faaliyet alanlarımızda etkinliklerimiz devam edecektir.” dedi.

SARDOS, Volkan Ateş anısına yürüdü

SARDOS, Volkan Ateş anısına yürüdü

SARDOS, Volkan Ateş anısına yürüdü