HABER MERKEZİ

Aldanmaz’ın açıklaması şöyle:

“Nereden nasıl başlasam bilmiyorum aslında hiç cevap bile vermemem lazım ama mecburen cevap veriyorum. Bu konu ile ilgili bir daha konuşmayacağım ve yazmayacağım, zaten Keşanspor'un kapatılması olayıyla ilgili bir sürü kaos yaşandı hala da sürüyor okuyucuları ve spor severleri böyle konularla meşgul etmek istemiyorum.

Gazetelerde basın açıklaması yapmışsınız inanın köyde bahçemde çalışıyordum hiç haberim yoktu sağ olsunlar dostlarım, sevenlerim var beni aradılar ve yazıyı gönderdiler hayretler içerisinde okudum. İstifa ettiğimde karşılıklı anlaşarak ayrıldık, şimdi ne oldu da böyle bir açıklamaya gerek duyuldu.

1959 Keşan Spor Başkanı Sadettin Baygül kendi hatalarını, başarısızlığını örtmek için beni seçmiş.

Sezon başında  benimle iki sefer görüştün, ilk görüşmemizde neden geçen seneki hocanız  ile devam etmiyorsun dedim. Ben seninle anlaşmayayım diye size yüksek rakam ve sizin hiç bir zaman yerine getiremeyeceğiniz  şeyleri istedim  geri adım attınız ve o görüşmemizde anlaşamadık.Yücel Günay ile beni tekrar aradığınızda belediyede buluşalım dediniz..Zaten başkada yöneticide görmedim…ben de kendi kendime neden belediyede diye düşündüm görüşmeye geldiğimde ayaklarım suya erdi benim kıramayacağımı bildiğiniz Belediye Başkanımız Mehmet Özcan'a götürdünüz.Belediye Başkanımıza Şeref Hoca bizden çok yüksek rakam ve farklı şeyler talep etti biz onunla çalışmak istiyoruz diye siz söylediniz başkanımızda Şeref Hocam sen bu takımı al bundan önce gelen hocalar ne verdi ki Keşan' a sen bu takımı toparlar şampiyon yaparsın dedi. Ben de Başkanım sen diyorsan ben bir kuruş talep etmeden görevi alırım . Hocaya ne düşünüyorsunuz diye size sordu. Siz de bizim düşüncemiz 5000 peşin 1500 maaş dediniz bende başkanımızı kıramadığım için kabul ettim. Ayrıca şampiyonlukta prim bile koydu. Ben sizinle (pardon seninle) anlaşmadım Belediye Başkanımızın sözüyle takımın antrenörlüğünü kabul ettim.

Bu takım sezon başı nasıl ne zorluklarla kurulduğunu en az benim kadar sende biliyorsun futbolcuların geçen seneden olan alacaklarından dolayı gelmemesi takımdan 6-7 futbolcunun ayrılması ayrıca maçların başlamasına yakın kaleci probleminin çözülmemesi senin duyarsızlığın tamam hocam problem yok hocam hallederiz hocam diye diye beni hep oyaladın. Kaleci problemini Selim'i müdür Serkan ile rica ederek getirttik. Serkan Müdür görevine devam etseydi. Bu sorunlar olmaz takım şampiyon olurdu. Sağ olsun bizi kırmadı takıma katıldı Elimizde kalan futbolcuları ikna ederek ve Edirne'den aldığımız 4-5 futbolcu ile kadroyu tamamlamaya çalıştım ve sezonu bütün olumsuzluklara rağmen açtım.

Protokol tribünümüz neden boştu.

Sezon başladıktan sonra kaç kez toplantı yaptın? Kaç kez futbolcularla bir araya geldin problemleri  çözmek için hiç bir çaba göstermedin beni bütün sorunlarla baş başa bıraktın. Deplasman maçlarına hiç geldin mi, maça giderken takımla birlikte kim geldi. Hiç kimse…. Sahipsiz bir şekilde gittik. Maçların saatini bile bilmiyorsun. Maç başladıktan 15-20 dk sonra geliyor, maç bitmeden gidiyordun.. neden….?

Maçlara deplasmana giderken 20 kişilik kafilemize 100-150 yemek parası veren ve su almaktan aciz bir başkanla çalıştığım için bin pişmanım.

Birde futbolcular paralarını aldılar bizi yarı yolda bıraktılar diyorsun çok ayıp külliyen yalan söylüyorsun  kimsenin arkasından konuşma bir açık oturum yapalım çağıralım bütün futbolcuları sıkıyorsa yüzlerine söyle yüzün yok ki karşılarına çıkmaya sadece kamuoyunu yanıltmak ve kendi başarısızlığını örtmek için beni ve futbolcuları hedef alıyorsun  madem paraları ödedim diyorsun parası ödenen futbolcu neden devre arasından başka takımlara transfer oldu. Ara transferde takımdan giden oyunculardan paralarını geri almadın mı?

Ben de belediye başkanımızla görüşüp ayrılma kararı aldım ve istifa ettim.

Maçlar bitmesine ve futbolculara ödenecek bir para olmamasına rağmen belediyeden ne parası talep ediyorsun hala kulübün borçları mı var ki kapatmaya çalışıyorsun?  Zaten Keşanspor borçlardan kurtulmak için kapanmadı mı?

KİMSE ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMADI DİYORSUN…

Sen kimse elini taşın altına koymuyor diyorsun kim bunlar belediye başkanı mı yöneticiler mi belediye olmasa sen bir hiçsin belediye en çok parayı 1959 Keşanspor'a veriyor sen yine de nankörlük ediyorsun sen belediyeye güvenip mi senden önceki başkan Adnan Akıncıoğlu'nu toplantıda olmadığı bir günde apar topar yönetim kurulunu toplayıp kendini başkan seçtirdin menfaat için mi başkan oldun. Maçlar devam ederken sen ve akıl hocan takımı sakın şampiyon yapma… Nerden para buluruz..dedin… bu zihniyet ile hedefe varılır mı?

SÖYLEDİKLERİNLE EYLEMLERİN BİRBİRNİ TUTMUYOR HOCAM

Ben insanları tanımakta güçlük çekiyorum üç dört ay önce gazetelerde Keşanspor Başkanı Sadettin baygül hakkında açıklama yapıyorsun şimdi yan yana açıklama yaptığın kişi senin için söylemediğini bırakmıyor bir bakıyorsun el ele kol kola güllük gülistanlık bir şekilde hiç utanmadan sıkılmadan beraber açıklama yapıyorsunuz işte bu kalite ve kariyer farkı zaten başka bir şey yazmama gerek yok bu açıklama ile ne dediğimi spor kamuoyu biliyor.

İkincilik Keşan’a yakışmadı diyorsun; Ben giden futbolcuların yerlerine 15-16 grubu genç takımdan takviye yaparak tüm olumsuzluklara rağmen sezonunu ilk yarısını 4.sırada tamamladım istifamda da belirtmiştim liderle aramda 5 puan vardı ve ikinci yarı önümüzdeki rakipler kendi sahamıza geleceklerdi. Ligin ilk yarısını en iyi yerde bitirdik. Takım iyi yolda giderken durup dururken neden istifa edeyim. Geçen seneki takımın hocası sen değil miydin neden şampiyon yapamadın geçen seneki takım bu seneki takımdan daha iyiydi bu seneki takımda en basit edip hoca ayarında bir oyuncu yoktu ben 5 seneye yakındır Keşan'da takım çalıştırmadım ki bu sene zarfı içinde siz Keşan futboluna ne kattınız Yıllardır Keşanspor'u çalıştırdınız dışarıdan 15-20 bin verip kaliteli diye getirdiğiniz futbolcular Keşan'a ne verdiler bu olayları çok çabuk unutunuz şimdi de diyorsun ki 2 senelik yapılanma ve Keşanın futbolunun eskiye dönmesi lazım. Şampiyon yapma diyen bir başkan ile zihniyetin de birileri de olursa iki sene değil 12 sene yapılanma yapsan bir yere varamazsın. 

HERKES İŞİNİ YAPACAK

Bu düşünceyle bu zihniyetle Keşan futbolu ileriye değil daha çok geriye gitti.  Gazetelere verdiğin demeçte beni kaleci antrenörü aldığım için eleştirdin şimdi de en az iki antrenör çalışmak gerekiyor diyorsun söyleminle eylemin birbirini tutmuyor

Ligin ikinci yarının 2 maçında takımın başına geçtim diyorsun ben zaten ilk yarı sonu istifa ettim ama kulüp başkanın Saadettin Baygül senin lisansını neden çıkaramadı onun için Keşan'ın kötü bir duruma düşmemesi ve benim Keşanlılık ruhumun ağır basması nedeni ile takımın başında sadece lisansımı kullanmak amacı ile takımın başında sahaya çıktım çıkmasaydım takım 3-0 hükmen yenik sayılacak ve puanından 3 puan silinecekti ve ikinci maçada Cuma günü 16.30 kadar lisansını zorla çıkardılar. Ben antrenörü olarak, kimseyi telefonla aramam aracıda sokmam, arayan hoca değil aranan hoca olacaksın… Neden hep Keşan takımları ile çalışıyorsun… 

Gazeteye çıkardığınız futbolcu İzzetcan zaten 18-19 yaşında genç bir futbolcu..sezon başı size   en çok kızan idmanlara ve maçlara gelmeyeceğim futbolu bıraktım diyen bu genç futbolcuya neden gelmiyorsun dediğimde hocam geçen seneden paramı vermediler hocam sen bunları tanımasın hepsi yalancı bu senede aynı sorunu yaşarız cevabını aldım. Ben senin paranı ödeteceğim diyerek ve gelecek vaat eden bir futbolcusun diyerek ikna ettim ve parasını ödettim şimdi ne oldu da hoca değişikliği ve performans diyorsun senin karakterin bu mu önce karakterli olacaksın bu sözleri söylediğin bütün futbolcular biliyor onların yüzüne nasıl bakacaksın futbolculuktan önce karakterli olacaksın ki milli takıma gidebilirsiniz.

1959 Keşanspor Başkanı Sadettin BAYGÜL sana bir fırsat daha bütün Keşan halkı ve spor severler şahit olsun bir dahaki seneye hocanla ve hangi yardımcısı ve kaleci antrenörüyle birlikte devam edin şampiyon yapın… Antrenörlüğü bırakıp, diplomamı yırtacağım.

Ayrıca kamu oyu önünde bir panel yapalım gerçekleri herkes görsün sayın spor severler ve Keşan halkı zaten Keşanspor kapatıldığından beri bir kaos sürüyor sizlerden özür dilerim sizleri meşgul ettim cevap vermek zorunda bırakıldığım için gerçekleri yazdım herkes bilmelidir ki << Güneş balçıkla sıvanmaz.>>

Önce futbolcu ve antrenör olarak benim seviyeme gelin… Buralara kolay gelmedim ben….

Ben Keşan'da doğdum, Keşan'da büyüdüm Keşan'da yaşıyorum herkes beni Keşan Sporlu Şeref olarak biliyor hiç bir zaman utanılacak bir şey yapmadım ve Keşan'ın sporuna zarar vermedim kariyerim ve karakterim budur.

Gençleri kötü yoldan kurtarmak için de göreve hazırım yorumu Keşan kamuoyuna bırakıyorum.

Hoşçakalın sağlıcakla kalın.”