Keşanspor 1959 Kulübü Başkanı Adnan Akıncıoğlu, 15 Ekim 2016 Cumartesi günü düzenlediği basın toplantısında, kulübün adının Keşanspor 1959 olarak Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından tescil edildiğini bildirdi.
Saat 13.00 sıralarında başlayan basın toplantısında Keşanspor 1959 Kulübü Başkan Yardımcıları Ahmet Kaya ve Saadettin Baygül ile Genel Kaptan Nejat Çabuk da hazır bulundu.
Toplantıda konuşan Adnan Akıncıoğlu, “2016–2017 sezonuna hazırlandığımız bu günlerde basında ve sosyal paylaşım sitelerinde bazı kişilerce başkanı olduğum kulüp ve şahsım hakkında yalan yanlış ve ahlaksızca ithamlarla karşı karşıya kaldım. Keşanspor’un yeniden doğuşu olarak nitelendirilen Paşayiğitspor’un yemeğinde Keşan Belediye Başkanımız Mehmet Özcan’ın bilgi ve önerisi ile Paşayiğitspor’un ismi Keşan Belediye Spor olarak değiştirilmesi için adım atılmıştı. Yemekteki görüşlerin, birlikteliğin ve spora gönül veren Keşan’daki spor sevdalılarının desteği ile Paşayiğitspor isminin Genel Kurul Kararıyla Keşan Belediyespor olarak değiştirilmiştir. Gerekli yazışmaların ve müracaatların yapılmasının ardından prosedür gereği Keşan Belediyespor isminin kullanılması için talep Keşan Belediye Meclisi’ne sunulmuş ancak Keşan Belediye Meclisi tarafından reddedilmişti. Bu gelişmenin ardından kulüp Yönetim Kurulu olarak isminin Keşanspor 1959 olarak değiştirilmesi kararını aldık. Genel Kurul Kararı ile tescilleyerek, bu konudaki talebimizi dernekler masasına ardından da TFF’ye bildirdik. Prosedürün tamamlanması sürecini beklemeye başladık. O günden beri kulüpte görevi olan olmayan, futboldan anlayan-anlamayan, isim değişikliği konusunda bilgi sahibi olan-olmayan birçok kişi tarafından eleştirilere maruz kaldık. Üstelik bazı kişilerin TFF’ye şikayet dilekçeleri gönderdiğini de öğrenmiş bulunmaktayız. TFF’ye yapılan şikayetleri olumsuz bulmuştur.” dedi.
Yapılan talebin TFF tarafından uygun bulunduğunu ve kulübün yeni isminin Keşanspor 1959 olarak tescil edildiğini dile getiren Akıncıoğlu, şunları söyledi: "Bundan sonra Keşan Belediyespor ya da Paşayiğitspor yok, Keşanspor 1959 vardır. Sosyal medya ve yerel basında yapılan açıklamalarda kulübüm ve şahsım hakkında hakarette bulunan kişilerin yargıya havale ettim. Klavye kahramanlığı yaparak şahsımı sahtekarlıkla suçlayan kişilerle hakim karşısında görüşeceğiz. Göreve geldikten sonra ilk açıklamamda belirttiğim gibi ben spor ve başarı konuşmak istiyorum. Şahsım ve kulübümü eleştirmek istiyorsanız bunu başarı ve başarısızlıklarımızla ilgili yapabilirsiniz. Spor camiasına emek vermiş, spora sevdası olan büyük küçük herkesle istişareye açığımdır amaç başarı ve kulübü daha ileriye taşımaktır. Bundan sonra kimseyle polemiğe girmeyeceğiz. Sadece önümüze bakıp Süper Amatör Ligi’nde şampiyon olabilmek için elimizden geleni yapacağız. Bunun için de tüm taraftarlarımızdan ve bölge halkından kulübe sahip çıkmalarını bekliyoruz.”