Keşanspor Yönetimi’nin, özlenen ve yeniden doğuşun ilk gecesi olarak nitelendirilen yemekli toplantı geçen Perşembe akşamı Keşanspor Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Keşanspor’un sarı siyah olan renklerine yeşil eklenirken, adının da Keşan Belediyespor olarak değiştirildiği açıklandı.

Yemeğe,   CHP Edirne Milletvekilleri ve 1 Kasım genel seçimi adayları Okan Gaytancıoğlu, Erdin Bircan, CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, Belediye Başkanı Mehmet Özcan, AK Parti 1 Kasım genel seçimi Edirne Milletvekili adayı Mustafa Mercan, MHP Keşan İlçe Başkanı Erkan Gege, KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Kent Konseyi Başkanı Necmettin Baygül, İlçe Müftüsü Ertuğrul Koyuncu, Keşanspor, Paşayiğitspor yöneticileri, futbolcular, bazı sivil toplum kuruluşlarının başkan veya yönetim kurulu üyeleri ve bayan-erkek Keşanspor taraftarları katıldı.

Grup Dörtyol’un sahne aldığı gece, Keşanspor Yönetim Kurulu üyesi Yücel Günay’ın sunumunda gerçekleşti. 1 dakikalık saygı duruşundan sonra oldukça coşkulu bir şekilde İstiklal Marşı söylendi. Daha sonra Cumhuriyet’in 10 Yıl Marşı çalındı. Kalabalık 10 Yıl Marşı’nı da ayakta dinledi ve yer yer yüksek sesle marşın sözlerine eşlik etti.

Yemekte ilk olarak Keşanspor Başkanı Mustafa Çelik söz aldı. Oldukça heyecanlı olduğu gözlenen Çelik, şunları söyledi:

GÜNEŞE ULAŞAMAZDIK AMA AYAKLARIMIZ YERDEN KESİLİRDİ

“Karamsar olmak zor değil, zor olan çılgın bir fırtınadan sonra gökkuşağı gibi gülümsemeyi bilmektir. Kolların saramayacağı ağaç ise bir tohumla başlar Kucaklama böyle bir duygudur.  En uzun yolculuklar ise bir adımla. Gerçek sevgiler ise bir tebessümle başlar. Annem her fırsatta biz çocuklarına güneşe doğru zıplamamızı öğütlerdi. Güneşe ulaşamazdık ama hiç olmazsa ayaklarımız yerden kesilirdi. İlerlemenin sırrı başlamaktan geçer, Başlamanın sırrı ise tek bir seferde yapılması zor olan karmaşık işleri üstesinden gelinebilir daha küçük işlere bölmektir.

SPORSUZ YAŞAM KRONİK HASTALIKLARA NEDEN OLUYOR

Modern yaşamın getirdiği kolaylıklar ile artık egzersiz yapmak için yeterli fırsat bulunamıyor. Egzersiz aktif, üretken ve kaliteli bir yaşam sağlamanın yanında insanları hastalıklardan da koruyor. Sporsuz yaşam kronik hastalıklara neden olabiliyor. Mustafa Kemal Atatürk sporun insan sağlığı ve başarı için önemini Sağlam Kafa Sağlam vücutta bulunur. Sözüyle vurgulamıştır. Atatürk’ ün Samsun’ a çıkış tarihi olan 19 Mayıs günü ülkemizde GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI olarak kutlanmaktadır. Spor Gençlik, genç ve sağlıklı kalmanın kavramları olarak kalmaktadır.

SPOR HEM KOLAY AMA BİR O KADAR DA ZORDUR

Spor Uluslar arası platformlarda savaşların en asilidir. Çünkü o barışın savaşıdır. Spor savaşları politik savaşlara benzemez. Hizip ve guruplaşmalar oluşmaz. Sportif karşılaşmalar mertçe, hilesiz, dostça ve sportmencedir. Spor hem kolay ama bir o kadar da zordur. Zorluğu yenmek sistemli ve çok çalışmaktan geçer. Spor evrenseldir. Gençliği her türlü kötülükten uzaklaştırarak sağlıklı bir insan olmasının temel unsurudur. Barış, kardeşlik ve hedefe ulaşmak için yapılan mücadelelerin timsalidir. Sporun anayasası da sağlığa, birlik ve beraberliğe kardeşliğe, arkadaşlığa ve dostluğa dayanan bir insan topluluğu ekolüdür.

BU YOLA KEŞAN’I GEÇMİŞTE OLDUĞU GİBİ SPORDA LİDER KONUMA GETİRMEK İÇİN ÇIKTIK

 Sevgili misafirlerimiz bizleri bu anlamlı gecemizde yalnız bırakmadığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bizler bu geceyi ‘Özlenen ve yeniden doğuşun ilk gecesi’ olarak ifade etmemizin yegâne sebebi olarak eski kaotik ortamdan sıyrılıp birleşerek, Keşan ve Bölgemiz sporseverleri ile bütünleşip yeni bir güç ve hevesle büyük hedeflere hep birlikte yürümek yegane gayemizdir. Bu fikirlerimizi paylaştığımız da bize destek olan Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Özcan’ a ayrıca teşekkürlerimi borç bilirim. Biz bu yola çıkarken sporda Keşan ilçesini eski lider konuma tekrar ulaştırmak için, Başta Bürokrasi olmak üzere, Siyasi Partiler, Sivil Toplum Kuruluşları ve Spora gönül veren saygıdeğer halkımızın her bir ferdine ve tabiî ki güzide basın temsilcilerine kısacası her kesin desteğine ve katkısına ihtiyaç duymaktayız. Sizlerle birlikte Keşan’ı sporda yeniden Lider bir ilçe yapmak adına yola çıktık, Bu kutsal yolda bizleri yalnız bırakmayacağınızı ümit ediyor, herkesi sevgi ve saygı ile selamlıyorum.”

HELVACIOĞLU: SPOR KÜLTÜRDÜR, YAŞAM FELSEFESİDİR

Kürsüye daha sonra Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu geldi. Keşanspor’un böyle bir gece düzenlemesinden dolayı son derece duygulandığını ve gururlandığını ifade eden Helvacıoğlu, Keşan’ın sadece Trakya’’ya değil tüm Türkiye’ye örnek olacak bir birlik ve beraberlik içinde olacağının düzenlenen bu gece ile gösterdiğini söyledi.

Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın Keşan’daki tüm spor kulüplerini gerektiği kadar desteklediğini de belirten Helvacıoğlu, “Spor birleştiricidir ayrıştırıcı değildir. Spor kültürdür, yaşam felsefesidir. Sporun dini, siyaseti, ırkı yoktur.  Keşanspor, Paşayiğitspor ile birleşerek büyük başarı öyküleri yazacağına inanıyorum. 2020 yılından sonra Keşan’ı, Keşanlı tanıyamayacak. Türkiye’nin gündemine oturacağız.  Birlik ve beraberliğimizi her yerde göstermeliyiz.  İki kulübün birleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ÖZCAN: VERDİĞİMİZ İSİM HAYIRLI OLSUN

Coşkulu alkışlar arasında kürsüye gelen Belediye Başkanı Mehmet Özcan, öncelikle bugüne kadar yaptıkları çalışmalarla gençlerin Keşan’da spor yapmaları için gereken sahaların yeterli düzeye getirildiğini vurguladı.  Keşanspor’un 3 lig’e çıkıp düşmesinin ardından ciddi bir gerileme içersine girdiğini belirten Özcan, “Keşanspor’un kapanmasına sizler adına göz yumamazdım.  Keşandaki spor kulüplerine her zaman destek verdim. Ama Keşanspor’a vergi borçları nedeniyle encümenden çıkarttığım ödemeleri veremedik.  Arkadaşlar bir karar almışlar ben de kendilerine olur verdim. Keşan Belediyespor hayırlı olsun. İlçemizdeki tüm spor kulüpleri bizim. Keşan Belediyespor da, Anafartalarspor da diğer spor kulüplerimiz de.  Onlardan tek beklentimiz kendi bünyelerinden futbolcu yetiştirmeleri. 60-70 bin nüfusumuz var. Hepimiz verdiğimiz ismin sorumluluğunu taşıyacağız. Verdiğimiz isim hayırlı olsun” diye konuştu.

GAYTANCIOĞLU:  KURMAK DEĞİL YAŞATMAK ÖNEMLİ

Gecede son olarak CHP Edirne Milletvekili ve 1 Kasım genel seçimlerinde yine aday olan Okan Gaytancıoğlu yaptı.  Sözlerine “Birlikten kuvvet doğar, güç doğar.” diyerek başlayan Gaytancıoğlu, “Atatürk ‘Birleşin demiş, Kooperatifi kurmak değil yaşatmak önemli.’ demiş. Bu işin siyaseti olmaz. Dünyadaki diğer ülkelere bakın sporda da gelişmiş. Belediye Başkanıma spora verdiği desteklerinden ötürü çok teşekkür ediyorum. Sosyal demokrat belediyeciliğini, diğer çalışmalarında olduğu gibi sporda da göstermiş. Keşan’da diğer çalışmalarımızda olduğu gibi sporun da yanında olacağız. Sporla ilgili üzerimize ne düşerse elimizden gelenin fazlasını yapmaya gayret edeceğiz. Hayırlısı olsun.” dedi.

Gece konuşmaların ardından Grup Dörtyol’un seslendirdiği bir birinden güzel müzik parçaları eşliğinde eğlenceli bir şekilde gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü.