2013 yılının ilk ayçiçeği ürünü dün Keşan Ticaret Borsası’na getirildi.



Maltepe Köyü’nden Nazım Yıldırır adlı üreticinin, tarlasından elde ettiği Tunca cinsi bin 200 kilogram ayçiçeği, 1.31 TL’den işlem gördü.


Borsa’da gerçekleştirilen ve saat 10.30 sıralarında başlayan ilk ürün seansına; Keşan Ticaret Borsası Meclis Başkanı Necmi Kaymaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Keşan İlçe Müdürü Gökhan Kıyım,  Keşan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şen, 285 Sayılı Keşan Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Müdürü Mehmet Ali Başak ile Keşan Ticaret Borsası üyeleri katıldı.

İlk seansı açan Kaymaz, 2013 yılı ayçiçeği hasadının ilk ürününün Borsa’da işlem göreceğini belirterek, hasat bereketinin bol olmasını diledi. Necmi Kaymaz şöyle dedi: “Bugün 2013 yılı ayçiçeğinin ilk ürünü borsamıza gelmiştir. Ürün satışımızı birazdan gerçekleştireceğiz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize Keşan Ticaret Borsası Meclisi adına çok teşekkür ediyorum. Üreticilerimize 2013 yılının ayçiçeği ürününde verimi yüksek, kalitesi yüksek, fiyatı yüksek bir sezon olmasını Keşan Ticaret Borsası adına diliyorum. Bereketimiz bol olsun.”


Daha sonra Borsa’da ilk ayçiçeği seansı başladı. Ürünün katılımcılara gösterilmesinin ardından, 1.30 TL’den işlem açıldı. Açık artırma sonunda 1.30,8 TL fiyat veren Günerler Yağ Ticaret, yuvarlamayla 1.31 TL’den ilk ayçiçeğini satın aldı.

İşlemin gerçekleştirilmesinin ardından, Nazım Yıldırır adlı üreticiye 50 litrelik mazot desteği çeki ve plaketi Necmi Kaymaz ve Mehmet Ali Başak tarafından verildi. Ardından Keşan Ziraat Odası adına Hasan Şen tarafından da bir küçük altın hediye edildi.