2015 Yılı Çiftçi Kayıt Sistemi başvuruları 31 Aralık 2014 tarihinde sona erecek. Başvuru ve kayıt için sayılı günler kalması nedeniyle dün sabahtan itibaren Keşan Ziraat Odası Başkanlığı’nda adeta izdiham yaşanmaya başladı.

SAYILI GÜNLER KALDI

Keşan’da ÇKS başvurusu yapması beklenen 4 bin 500 üretici bulunduğu belirtilirken, başvurular için açıklanan 31 Aralık 2014 tarihine sayılı günler kalması nedeniyle başvuruların kabulünde ve kayıtların sisteme girilmesinde büyük sıkıntıların yaşanabileceği ifade ediliyor.

PERSONEL ÖĞLE MESAİSİ YAPIYOR

Keşan Ziraat Odası Başkanlığı’nın konuyla ilgili personelinin vatandaşların mağdur olmaması için öğle mesaisine kaldığı da öğrenilirken, kaydı yapılması gereken 4 bin 500’e yakın üreticinin mağdur edilmemesi için yoğun bir şekilde çalışılacağı ve günde en az 200 dosya kabulünün alınmasının ve sisteme girilmesinin hedeflendiği belirtildi.

SÜRE UZATILMALI

Yetkililer, üreticilerin Keşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden aldıkları boş beyannameleri doldurarak, muhtarlığa onaylatacağı ve daha sonra beyannamelerin Ziraat Odası’nda sisteme girişlerinin yapılmasından sonra Keşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne teslim edeceğini kaydetti. Keşan’daki başvuruların bu tarihe kadar yetişmesinin mümkün olmadığını dile getiren yetkililer, başvuru süresinin uzatılması gerektiğini kaydetti. Keşan Ziraat Odası’na geçen sene 2014 ÇKS için 4 bin 250 üreticinin kayıt yaptırdığı bildirildi.