Yaklaşık 1 ay önce Keşan bölgesindeki küçükbaş hayvanlarda görülmeye başlayan, kendini yüksek ateş ile belli eden Mavi Dil hastalığının Keşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün konuyla ilgili gösterdiği hassasiyet ve aşılama çalışmaları nedeniyle etkili olamadığı belirtildi.

CANLA BAŞLA ÇALIŞTILAR

Yıllık izinlerini de iptal eden Keşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli adeta canla başla çalışarak Keşan merkez, belde ve köylerde bulunan 60 bin küçükbaş hayvanın aşılama çalışmasını bitirdi.  

20 BİN DOZ AŞI DAHA GELECEK

Bölgemizde Mavi Dil hastalığı nedeniyle yaşanan hayvan ölümü sayısının çok az sayıda kaldığını ve aşılama yapıldıktan sonra ise hiçbir ölüm vakasının gerçekleşmediğini ifade eden yetkililer, “Edirne Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden bugüne kadar ilçemize gönderilen yaklaşık 60 bin doz aşı, küçükbaş hayvanlara vuruldu. Daha 20 bin doz aşı bekliyoruz. Bugüne kadar yapılan çalışmalar ile Mavi Dil hastalığının bölgemizdeki etkisi bitmiştir. Çünkü aşı yapılmasından sonra bu hastalık nedeniyle köy, belde ve ilçemizde bulunan hiçbir sürüde ölüm vakası gerçekleşmemiştir” diye konuştu.

Yetkililer, Edirne’den gönderilecek 20 bin doz aşı ile de köylerin bir kez daha gözden geçirileceğini ve herhangi bir nedenle aşılanmamış hayvan varsa bunların tespit edilerek aşılanacağını belirtti.