Uzman Tarım Danışmanı ve Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri Derneği Muhasip Üyesi Lütfü Açar, hazırladıkları hububat çeşit demonstrasyonunun geçtiğimiz hafta içerisinde konunun uzmanları tarafından gezildiğini belirterek, yapılan incelemeleri değerlendirdi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü Merkezi ve taşra kuruluşlarındaki hububat konu uzmanlarının, bölgede incelemelerde bulunduğunu ifade eden Açar, Trakya Tarımsal Araştırmaları Enstitüsü Müdürlüğü’nün sorumluluk bölgesi dâhilinde kurulan tüm hububat çeşit ve ıslaha yönelik demonstrasyonların da, Türkiye genelindeki merkez ve taşra teşkilatlarında görevli uzmanlardan oluşan ekibin inceleme yaptığını kaydetti.

Lütfü Açar, incelemeler esnasında danışmanlık şirketi tarafından kurdukları hububat çeşit demonstrasyonunun da incelendiğini söyleyerek şöyle devam etti: “İncelemeler esnasında Trakya Tarımsal Araştırmaları Enstitüsü’nden ve konu sorumlusu Dr. İrfan Öztürk; gezi hakkında kısa bir değerlendirmede bulundu. Gezi programı dâhilinde de danışmanlığımızca kurulan bu demonstrasyonu da konu uzmanlarına gezdirmeleri konusunu programlarına aldıklarını ve burada oldukları için de memnuniyetini ifade etti.”

ÜRETİME YÖNELİK OLARAK KURDUK

Demonstrasyon hakkında da bilgiler veren Lütfü Açar, şunları kaydetti: “Her şeyden önce ülkemizin değişik illerinden ve de Ankara merkezde görevli bulunan siz değerli konu uzmanlarını burada görmek bizleri memnun etti. Biz bu demonstrasyonu Trakya Araştırmalar Enstitüsü Müdürlüğü’müzün desteği ile kurduk. Bu anlamda kendilerine teşekkür ediyoruz. Demonstrasyonumuzda Trakya Araştırma Enstitüsü’nden temin ettiğimiz 1 Tritikale, 3 Arpa ve de 6 Hububat çeşidin yanında ilçemizde faaliyet gösteren tohumculuk firmasından 4 çeşit ve de üreticimizin temin ettiği 1 hububat çeşidi olmak üzere toplamda 14 çeşit üzerinden kurduk. Teknik anlamda da şu değerlendirmede bulunabiliriz. Biz bu demonstrasyonu çiftçi şartlarında kurduk. Diğer bir ifade ile üretime yönelik olarak kurduk. Demonstrasyonumuzda, üretimde kullanılması gereken girdiler zaman itibari ile kullanılmıştır. Neticesinde de üretim, hasat ile birlikte mali analizi ile değerlendirilecektir.”