HABER MERKEZİ

TMO’nun 28 Haziran’dan itibaren alım yapmaya başladığını hatırlatan Vural, “Alımlar yoğun şekilde devam ediyor. Bugüne kadar toplam 12 bin ton depolara alım yapılmış. Büyükevren’de bulunan depolar da 2 bin 500 ton mal almış. Keşan’ın günlük alım limiti 750 ton olmasına rağmen çiftçimiz, insanımız mağdur olmasın diye günlük bin 100-bin 200 ton mal almaktadır. O yüzden TMO şu an hızlı bir şekilde alım kampanyasına ve çalışmalara devam ediyor. Çiftçimiz mağdur olmasın diye elinden ne geliyorsa yapıyor.” dedi.

TMO, DEVAMLI ÇİFTÇİNİN YANINDADIR

Adnan Vural, açıklanan fiyatın çiftçilere hayırlı olmasını dileyerek, şunları söyledi: “Fiyatlar açıklandı. Bizim bölgemizin buğdayı sert buğday. Fiyatı ton başına 940 TL olarak açıklandı. İnşallah çiftçimize hayırlı uğurlu olur. TMO, devamlı çiftçinin yanındadır. Ödeme konusunda da kesinlikle bir sıkıntı yaşanmıyor, paraları hemen hesaplarına yatıyor. O yüzden inşallah bereketli bir yıl olur, çiftçimiz için bol kazanç diliyorum.”

RANDEVULAR 20 AĞUSTOS’A KADAR DOLDU

TMO’nun randevu alım sisteminin 20 Ağustos’a kadar dolu olduğunu kaydeden Vural, “Randevuyu alıp bazen getirmeyenler oluyor o zaman yerini dolduruyorlar. Şu an günlük bin 100-bin 200 ton alım devam ediyor. Kapasitesi daha fazla. Sistemde 750 iken günlük bin 200 ton kadar alıyor. Enez Büyükevren’de de alımlar şu an devam ediyor. Ofis her zaman çiftçinin yanındadır, kara gün dostudur. Çalışmalar iyi gidiyor.” diye konuştu.

KÖYLERDEKİ YOL ÇALIŞMALARI

Adnan Vural, İl Özel İdaresi’nin köylerdeki çalışmalarına da değinerek, şunları kaydetti: “İl Özel İdare olarak yol yapımına devam ediyoruz. Dün, Kozköy’ün 2 kilometrelik yolunda birinci kat asfalt çalışmasına başladık. Aynısını Paşayiğit, Altıntaş ve Lalacık köyleri için de başladık ve bitti. Türkmen-Boztepe yolu ve bir de Akçeşme ile İpsala karayoluna giden yolda asfalt çalışması da bitti. Yenimuhacir’in orası gerçekten bozuk bir yoldu. TOKİ ile ana yoldan Yenimuhacir’e kadar olan yolda da çalışmalar şu an devam ediyor. Bugün bitecek diye düşünüyoruz. Biz gerçekten elimizde olan imkânlarla, gerek İl Özel İdare de ne yapılması gerekiyorsa köylerimize yapmaya çalışıyoruz.”

MEHMET GEÇMİŞ’İN YAPTIĞI AÇIKLAMAYI DOĞRU BULMUYORUM

Gökçetepe Köyü Muhtarı Abdullah Kemik, Erikli Köyü Muhtarı Ercan Yıldız ile Keşan Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı ve Yayla Köyü Muhtarı Mehmet Onur’un, Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş hakkındaki eleştirilerinin hatırlatılması üzerine konuşan Vural, “Muhtarlar söylediklerinde haklılar. Mehmet Geçmiş Edirne’nin İl Genel Meclisi üyesi. Meclis başkanı olabilir ama Mehmet Geçmiş gelip de Keşan’ın hangi köyüne gitmiş görmüş ki sorun yok diyor? Yok öyle bir şey. Biz bütün sorunlar bitmişken bile bitmiş demiyoruz, mutlaka sorunlar vardır. Biz hiç dedik mi, 45 tane köyün hiçbir sorunu yok, hepsi halloldu, bitti? Bunu diyemeyiz. Biz gerekeni yapıp en aza indirmeye çalışıyoruz bu sorunları. Yerinde gidip görüyoruz, yapılıyor ama nasıl acaba iyi mi kötü mü ona bakıyoruz. O yüzden Mehmet Geçmiş’in yaptığı açıklamayı doğru bulmuyorum. Çalışmalarımız daha da devam edecek. Elimizden ne gelirse sonuna kadar çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ