Keşan Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu üyesi Ömer Özel, önceki gün yaptığı açıklamada, yeni sezon bal üretimi için hazırlıklara başladıklarını ve bu doğrultuda ilk olarak arı kovanlarını kabuklu limon parçaları kullanarak doğal yollarla dezenfekte etmeye başladıklarını söyledi.

BAL ÜRETİMİ İÇİN ÇOK VERİMLİ BİR BÖLGEYİZ      

Geçen sezon mevsim şartlarının bal üretimi için son derece iyi gitmesi nedeniyle bol ve kaliteli ürün aldıklarını ancak istedikleri fiyattan pazarlama konusunda sıkıntılar yaşandığını belirten Özel, Bizim bölgemiz karaçalı, çam ve çiçek balı üretimi açısından son derece verimli bir bölge. Bu özelliğimizi duyan bölgemiz dışındaki birçok arıcı da kovanlarını bu tarafa getirmeye başladı. Biz Keşan Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatifi olarak ortaklarımızın ürünlerinin neredeyse tamamını buradan pazarlıyoruz. Türkiye’nin belli başlı markalarına bal veriyoruz. Büyük alışveriş merkezlerinin raflarında yer alan markalı balların birçoğunun içinde bizim bölgemizin balı var.”dedi.

TOPTAN BAL PAZARINDA ARANAN BİR MARKAYIZ         

Kooperatif olarak, doğal, kaliteli ve hiçbir kimyasalın yer almadığı balı üretmek için bilinçli bir şekilde üretim yaptıklarını ve bu nedenle toptan bal pazarında ürünü her zaman aranan ve değer bulan bir ürün elde ettiklerini de ifade eden Özel,  şöyle konuştu: Şu günlerde yeni bal üretimi sezonu için çalışmalara başladık. Kıştan çıkan kovanların gerekli olan her türlü bakımına başladık. Bu arada gerekli olan dezenfekte işlemini de sadece doğal yollarla yapmayı tercih ediyoruz. Bunun için küçük parçalara böldüğümüz kabuklu limon kullanıyoruz. Bu yılki tek beklentimiz bal fiyatlarının gerçek değerini bulması. Şu an için bir teneke bal 140-150 liradan gidiyor. Arıcı zarar etmiyor ama parada kazanamıyor diyebiliriz. Biz fiyatların en az 180-190 lira olmasını bekliyoruz. Yeni üretim sezonu bölgemizdeki arıcılara ve tüm üreticilerimize hayırlı uğurlu, kaliteli ve bol kazançlı olsun”