Keşan İlçesi Bal Üreticileri Birliği’nin Olağan Genel Kurul Toplantısı dün gerçekleştirildi. Saat 12.00’de, Keşan İlçesi Bal Üreticileri Birliği’nin eski İtfaiye binasının alt kısmında bulunan hizmet binasında başlayan toplantı, açılış ve yoklamanın ardından, Divan Heyeti’nin seçimi, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu’nun okunmasıyla devam eden toplantıda, Denetim Kurulu Raporu okundu ve Yönetim ile Denetim Kurulu ayrı ayrı aklanırken, bilanço da kabul edildi. 2015 yılı bütçesinin görüşülmesi, gelir ve gider tablosunun onaylanması, 2016 yılı tahmini bütçe ve çalışma programının görüşülerek karara bağlanmasının ardından, Bakanlığın 6 Mayıs 2015 tarih ve 116 sayılı oluru ile tescil edilen kararın onaylanması ile devam eden toplantıda, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı veya diğer kuruluşlarca verilecek olan hibe veya faizsiz krediler için proje hazırlayıp sunmak ve bu projelerle üyelere katkı sağlamak için Yönetim Kurulu’na yetki verildi.

Toplantı; birliğe bal üretiminde kullanılan muhtelif sarf malzemeleri ve arı ürünleri satılmasına karar verilmesi, birlik üyeleri ile iletişimde kullanılmak üzere SMS paketi alımına karar verilmesi, personel alımı ve hizmet alımı konusunun karara bağlanması, Yönetim Kurulu ve denetçilere verilecek ücret, huzur hakkı ve yollukların belirlenmesinin ardından sona erdi.