Keşan Ticaret Borsası tarafından işletilen Keşan Canlı Hayvan Pazarı, İlçe Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonu’nun 9 Ekim 2014 tarihinde aldığı karar doğrultusunda 60 gün süre ile kapatıldı. Keşan İlçe Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonu’nun bu kararı Yerlisu köyünde bulunan bir küçükbaş hayvan yetiştiricisi ağılında bulunan hayvanlarda çiçek hastalığının görülmesi üzerine alındı.

KARANTİNA 60 GÜN SÜRECEK  

Bu arada Keşan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, başta çiçek hastalığı görülen Yerlisu köyü olmak üzere bu köye 10 kilometreye kadar mesafede bulunan köylerde ve bölgedeki küçükbaş hayvanların aşılanmasına başlandığı öğrenildi.

80 BİN KÜÇÜKBAŞ HAYVAN AŞILANACAK

Yerlisu köyünde görülen çiçek hastalığı nedeniyle başlatılan karantinanın bu köyün 10 kilometre komşu sınırları içinde bulunan Gelibolu ve Malkara’nın da bazı köylerini kapsadığı ve bu köylerde de bu ilçe yetkilileri tarafından karantina başlatıldığı öğrenilirken başlatılan çalışmalarla yaklaşık 80 bin küçükbaş hayvan aşılaması gerçekleştirileceği belirtildi. Karantinanın kalkmasından sonra hastalığın görüldüğü yerlerde dezenfeksiyon çalışması da yapılacak.

HIZLI HAYVAN HARAKETLİLİĞİNDEN

Yerlisu’da görülen çiçek hastalığının geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Kurban Bayramı döneminde hem canlı hayvan pazarında hem de yapılan yerinden alım-satımlar nedeniyle ortaya çıktığı tahmin ediliyor.