Keşan Çiftçi Malları Koruma Başkanı Hüseyin İnce, dün yaptığı açıklamada Hamzadere Sulama Sahası’nda yürütülen arazi toplulaştırma çalışmaları sırasında mera olarak ayrılan yaklaşık 100 dönüm alanda yapay mera oluşturmak için bir proje geliştirdiklerini ve bu projenin hayata geçmesi için de Keşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’ne başvuruda bulunduklarını söyledi.

İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜNE BAŞVURDUK

Keşan Ovası olarak belirlenen tarım sahasında yapılan toplulaştırma çalışmaları sırasında daha küçük alanlar halinde olan meraların 2 parça halinde bütünleştirildiğini ve arazilerin daha önce kullanılan tarım arazileri olduğunu belirten İnce,Mera olarak bırakılan alanlardan birisi Müsellim Çiftliği, diğeri de Büyük Cami Mahallesi sınırları içinde. Bu iki alanın toplamı yaklaşık 100 dönüm kadar. Biz Keşan Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı olarak bu arazileri yapay meraya çevirmek için bir proje geliştirdik ve buna olur almak içim Keşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne başvuruda bulunduk. Eğer buradan olur gelirse yapay mera oluşturmak için geliştirilen 3’lü ya da 4’lü karışım tohumlar var. Bu tohumlardan alıp bu arazilere ekeceğiz.” dedi.

YAPAY MERA YAPMAZSAK BURALAR DİKENLİK OLUR

Gerçekleştirmeyi düşündükleri yapay mera alanlarının daha önceleri tarım arazisi olarak kullanıldığını ve kesinlikle ve kesinlikle doğal mera olanı olmadıklarını da kaydeden İnce,Biz doğal meraları bozup yapay mera yapmayacağız. Daha önceleri tarım arazisi olarak kullanılan arazilere mera bitkisi tohumları atarak hayvanlarımızın buralardan da faydalanmasını sağlayacağız. Eğer bu çalışmayı yapmaz ve öylece bırakacak olursak buraları bir süre sonra gelişigüzel otlanacak ve dikenlik haline gelecek.” diye konuştu.

 SORUMLULUK SAHAMIZ ARTTI

Keşan Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı’nın 2015 Yılı faaliyet alanlarının içine Paşayiğit ve İzzetiye mahallelerinin de dahil olduğunu ve bu nedenle sorumluluk sahalarının arttığını da belirten İnce, şöyle konuştu: Paşayiğit Mahallesi’nden 17 bin dönüm, İzzetiye Mahallesi’nden 7 bin dönüm yeni tarım arazisi katıldı. Keşan’da da 33 bin dönüm tarım arazimiz var. Biz artan sorumluluğumuzun bilinci ile halkımıza en iyi hizmeti vermek için elimizden gelen en iyi çalışmayı yapmaya çalışacağız. 2014 yılını çok büyük bir sorun yaşamadan geçirmiştik. Çok az sayıda olan sorunları vatandaşları karşılıklı görüştürerek çözümledik ve mahkemelik bir olaya gerek bırakmadık. İnşallah bu yıl da böyle olacak.