Malkara’da bu yıl için ekilişi yapılan pancar alımları 8 Ekim 2015 Perşembe günü (yarın) başlanacak.

Şefliğin, sorumluluk sahasında bulunan 3 ilçede toplam bin 400 dekar pancar ekilişi yapıldığı öğrenilirken, 2015-2016 yılı pancar alım sezonunda toplam 8 bin ton alım yapılması tahmin ediliyor.

15 Kasım 2015 Pazar gününe kadar sürecek olan alımlar,  bu yıl da Keşan-İstanbul yolu üzerinde bulunan tesislerde yapılacak. Alımlar Pazar günleri hariç haftanın 6 günü aralıksız olarak sürdürülecek. 

PANCAR SÖKÜM MAKİNASI İLK KEZ KULLANILMAYA BAŞLANDI

Bu arada, bu yıl pancar kooperatifi aracılığı ile kez pancar söküm makinesi kullanarak söküm yapılacağı öğrenilirken, bu uygulamanın özellikle yüksek miktarda ekim yapmayı düşünen çiftçiler için önümüzdeki yıl ekilişi için özendirici olmasının beklendiği ifade edildi. Pancarın havalı makine ile ekildikten sonra hasadının da söküm makinesi ile yapılacak olmasının çiftçilerin,  gündelikçi işçi ihtiyaçlarını en az seviyelere düşüreceğine dikkat çekilerek, bu sayede önümüzdeki yıl ve daha sonraki yıllarda bölgemizdeki pancar ekili alanlarda gözle görülür bir artış yaşanabileceği belirtildi.

AVANS ALIM FİYATI HENÜZ AÇIKLANMADI

Keşan alım merkezinde toplanacak olan pancarın işlenmek üzere Eskişehir Şeker Fabrikası’na gönderileceği de öğrenilirken, 2015-2016 yılı pancar alım sezonu için henüz bir avans alım fiyatı açıklanmadı. Pancar üreticilerine, getirdikleri ürünün şeker oranına göre fiyat veriliyor. Bölgemiz üreticisi geçen yıl ürettiği pancarın tonunu ortalama 157,5 liradan teslim etmişti.