Malını ucuza satan üreticinin bu yıl ki yüksek destekleme beklentisi boş çıktı

Hükümet ayçiçeğine bu yıl da 24 kuruş fark ödemesi yapılacağını açıkladı

 

Malını beklentisinin çok altında bir fiyata elinden çıkarmak zorunda kalan Trakya çiftçisinin, büyük bir merakla beklediği ayçiçeği destekleme fiyatı geçen yıl olduğu gibi bu yıl için de 24 kuruş olarak açıklandı.  Çeltik destekleme fiyatı da değişmeyerek o da bir önceki yıl olduğu gibi 10 kuruş olarak belirlendi.

Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeline Göre 2013 Yılı Ürünü Yağlı Tohumlu Bitkiler, Hububat ve Baklagil Fark Ödemesi Desteğine İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı Uygulama Tebliği 21.09.2013 tarih ve 28772 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

DESTEKLEME RAKAMLARI YERİNDE SAYDI

Yayımlanan tebliğe göre 2013 yılı ürünü fark ödemesi desteği miktarı kilogram başına şu şekilde uygulanacak: Yağlık ayçiçeği: 24 krş. Soya fasulyesi: 50 krş. Kanola: 40 krş. Aspir: 45 krş. Buğday, arpa, çavdar, tiritikale, yulaf: 5 krş. Mısır: 4 krş. Çeltik, kuru fasulye, mercimek ve nohut için 10 krş.

BAŞVURULAR 1 EKİM’DE BAŞLIYOR

Fark ödemesi desteğinden yararlanmak isteyen üreticiler, 1 Ekim 2013 tarihinden itibaren Keşan Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’ne başvuruda bulunabilecekler. Son başvuru tarihi ise yağlık ayçiçeği, soya fasulyesi, kanola ve aspir için 1 Nisan 2014, dane mısır, buğday, arpa, çavdar, tiritikale, yulaf, çeltik, kuru fasulye, nohut ve mercimek için fatura başlangıç tarihi 1 Mayıs 2013 olmak üzere 31 Nisan 2014 olarak belirlendi.