Keşan Ziraat Odası Başkanlığı, bir süre önceye vermeye başladığı tarımsal danışmanlık hizmeti çerçevesinde bölgemizdeki yem bitkisi ekilişlerinin arttırılması için köylerde tanıtım ve bilgilendirme toplantıları düzenlemeye başladı. Önceki gün Çobançeşme köyünde düzenlenen çiftçi bilgilendirme toplantısına çevre köylerde oturan çiftçiler de katıldı.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tarla Bitkileri Bölümü’nden yem bitkileri konusunda uzman bir öğretim görevlisinin verdiği bilgiler ile çiftçiler yem bitkisi ekilişleri hakkında bilgilendirildi. Keşan Ziraat Odası yetkilileri, toplantı merkezi olarak Çobançeşme köyünün seçilme sebebinin, bu köyün bölgede yem bitkileri ekilişinde önder bir köy olması ve civarındaki köylerde de  azımsanmayacak miktarda yem bitkisi ekilişi yapılması olduğunu ifade etti.

Toplantının içeriği hakkında da yetkililer,  şu sıralar bölge çiftçileri tarafından ekimi yapılan yem bezelyesi ve Macar Fiği bitkileri üretimi hakkında teknik bilgiler verildiğini ve çiftçilerin üretim sırasında karşılaştıkları sorunlara değinildiğini ifade etti. Toplantının ardından Karasatı köyündeki bazı yem bitkisi ekilişi yapılan tarlaların gezilerek konuyla ilgili olarak sahada da değerlendirmelerde bulunulduğu da öğrenildi.