Merkezi Keşan’da bulunan Edirne İli Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin 2010-2011-2012 ve 2013 yıllarına ait olağan genel kurul toplantısı dün Köşk Düğün Salonu’nda yapıldı. İki listenin yarıştığı ve zaman zaman sert tartışmaların da yaşandığı genel kurulda yapılan oylama sonucunda yönetime  Şenol Günday’ın önderliğindeki beyaz liste aldı.  379 üyenin oy kullandığı genel kurulda 1 oy geçersiz sayıldı. Günday’ın beyaz listesi 210 oy alırken eski başkan Güner Arıcan’ın sarı listesi 168 oyda kaldı.

Bakanlık Temsilcileri Güven Güler, Erol Üstünel, Kenan Özdal, Lütfi Dalkılıç ve Mehmet Özsarı gözetiminde gerçekleştirilen genel kurul toplantısı saat 12.00 sıralarında divan heyetinin oluşturulmasıyla başladı. Verilen iki önergenin oylanması sonucunda divan başkanlığına İrfan Alabak, üyeliklere de İsmail Aktaş, Tuncay Ateş, Rüşüt Yıldız ve Şahin Çürük seçildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

2010-2011-2012 ve 2013 yıllarına ait faaliyet ve denetim raporları birlik muhasebecisi Kubilay Alkan tarafından okundu.  Alkan, birliğin 4 yılına ilişkin faaliyetleri aktardığı konuşması sırasında ayrıca bin 382 üyelerinin bulunduğunu ve bankalarda açılan birlik hesaplarında toplam 886 bin lira para bulunduğu bilgisini aktardı. Ayrı ayırı oylamaya sunulan yönetim ve denetim kurulu raporları oy çokluğu ile kabul edildi. Raporların kabul edilmesinin ardından söz alan bazı üyeler birlik yönetimini bugüne kadar yeterince çalışma yapmamakla hatta genel kurul toplantısı için bile gerekli hazırlıkları yapmamakla eleştirdi.

Konuşmaların ardından gündemde bulunan diğer maddelerin görüşülmesine geçildi.  Genel kurulda tek tek ele alınan gündem maddeleri görüşülerek oylamaya sunuldu ve kabul edildi.

Saat 13.30 sıralarında ise seçimlere geçildi.  379 üyenin oy kullandığı genel kurul toplantısında 1 oy geçersiz sayıldı. Şenol Günday önderliğindeki beyaz listeye 210 oy çıkarken, eski başkan Güner Arıcan’ın sarı listesi 168 oyda kaldı.

Dün yapılan seçimler sonucunda Edirne İli Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu: Şenol Günday, Ramazan Ketenciler, Ahmet Kırbaş, Hüseyin Çoban, Kenan Gürbüz, Kemal Kılıçlı, Saim Bilici   

Denetim Kurulu:  Arif Hikmet Akbay, Bilal Belli, Tarık Badem

Üst Kurul Delegeleri:  Musa Özdemir, Fedai Sürücü, Gökhan Dalgıç, Ersan Altıparmak, Raif Bulut, Rüstem Güner, Hasan Topaç, Behçet Şen.