Keşan Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı ve Gökçetepe Köyü Muhtarı Abdullah Kemik, domuzların köylerde ekili alanlara her geçen gün artan bir şekilde zarar verdiğine dikkat çekerek, acilen bir sürek avı düzenlenmesi gerektiğini söyledi. Keşan’ın neredeyse 45 köyünün hepsinde domuzların başta ayçiçeği olmak üzere tüm yazlık mahsule zarar verdiğini belirten Kemik, “Domuzlar 1 aydır ayçiçeği ürünlere ve mısırlara zarar veriyor. Köy halkı malını kurtarmak için geceleri tarlalarında sabahlamaya başladı.” dedi.

“AVCILAR KULÜBÜNE DE İŞ DÜŞÜYOR”

Gerekli başvuruların yapılmasının ardından alınacak bir sürek avı izninin çok iyi etüt edilmesi gerektiğine de söyleyen Kemik, “Bu konuda Keşan Avcılar Kulübü’ne de iş düşüyor. Eline her silah alanın domuz avına gitmesi de sakıncalı.” şeklinde konuştu.

“YAZIKLAR OLSUN”

Açıklamasının devamında önceki gün Pırnar Köyü’nde ekili ürünlerine zarar gelmemesi için eline silah alarak domuz beklemeye giden 2 kişiye yasal işlem yapıldığını da dile getiren Kemik, olayla ilgili olarak şunları söyledi: “Çevre Orman İl Müdürlüğü’nden bir arkadaşımız işlem yaptı. Bu arkadaşlarımızın silahları ruhsatlı ve ellerinde de avlanma belgeleri var. Bu işlemi neye göre yapıyorlar? ‘Silahınızın takozu yok.’ denilerek yasal işlem yapılmış. Böyle şeyleri bıraksınlar artık. Bu arkadaşlarımız avlanmaya gitmiyor. Sadece domuzları korkutmak istiyor. Bazıları eline torpil alıp gidiyor. Domuzları korkutmak için eline tüp alıp gidenler bile var. Çevre İl Müdürlüğü’nden gidip de ceza yazan arkadaşımızın vicdanından rahatsızlık duyuyor ve bu arkadaşımızın memur olmasından üzüntü duyarak ‘yazıklar olsun’ diyorum. Domuzları ürkütmek isteyen zaten ateş edecekse, o hayvanı korkutmak için eder. Tarlalarına domuz vermesin diye giden arkadaşlarımız Ramazan ve Salih Engin. Memur, ‘Silah ruhsat sahibinin değil de öbürünün sırtındaydı’ diyor. Böyle saçma şey olur mu? Ben bu konuda yasal işlem yapan arkadaşa ‘vicdansız!’ diyorum. O zaman biz domuza da çıkmayalım. Ruhsatı olan ve avlanma belgesi olan bir silah bu. Adam tarlasını bekliyor zarar gelmesin diye. Adamı durduruyor ve ‘ver silahını’ diyor. Bunu yapan arkadaş gece uyku uyuyabilir mi merak ediyorum. Muhtarlar olarak bundan sonra işimiz bu şekilde davranan kamu görevlilerini takip etmek.”

“AVLANMA YASAĞI 15 AĞUSTOS’TA BİTTİ”

Abdullah Kemik, söz konusu kişilere yasal işlem yapıldığı için bir şey de yapamadıklarının altını çizdi.

Söz konusu olaydan sonra acilen sürek avı düzenlenmesini istediğini söyleyen Abdullah Kemik, “Bununla ilgili Avcılar Kulübü harekete geçecektir. 15 Ağustos’tan itibaren avlanma yasağı da kalktı. Domuzlar köylerimizde inanılmaz derecede zarar veriyor. Her şeyi kırıp döküyor. Tarlalarda mahsule zarar veriyorlar. Bu durum böyle devam ederse domuzların önü alınamaz. İzinler dahilinde sürek avı yapılmalı. Konuyla ilgili yetkililerin gerekeni yapmasını istiyoruz.” dedi.