GİZEM GÖRÜR

Aydemir, ofisin açıkladığı buğday fiyatlarının büyük üreticilerin işine yarayacağını kaydetti.

BÜYÜK ÜRETİCİLERİN İŞİNE YARAYACAK

Trakya Bölgesinin, hububat üretiminin önemli bir kısmını karşıladığını belirten Aydemir, şunları söyledi: “Bölgemiz verimli topraklara sahip. Ancak, hububat üretiminde her geçen gün düşüş yaşanıyor. Bunun en önemli nedenlerinden birisi de hükümetin açıkladığı en son buğday tavan fiyatlarıydı. Çünkü tavan fiyatlarıyla köylünün üretim gerçekleştirebilmesi imkansızlaşıyor. Bugün en kaliteli buğdaya ton başına 940 lira veren hükümet, çiftçiyi tüccara mahkum etmiştir. Çünkü ithal edilen buğdayla iç piyasadaki ihtiyacı karşılarken, tüccarlar çiftçinin elindeki buğdayı zaten düşük fiyata almıştı. Çiftçi, açıklanan fiyatın altında ürününü satmak zorunda kalmıştı. Ofisin açıkladığı buğday fiyatlarının, daha büyük üreticilerin işine yaradığını dile getirebiliriz.”

BUNLARI DOĞRU BULMUYORUZ

Hükümetin sadece buğdayda değil, et konusunda da benzer yanlışlar yaptığına kayıt düşen Erdal Aydemir, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizde et fiyatları nasıl düşürüleceği yönünde tartışmalar yaşanırken, hükümet yetiştiriciye destek vermek yerine, dışarıdan ithal et yöntemini seçiyor. Bu milyonlarca çiftçi yerine birkaç tane tüccarın çıkarlarını savunmak üzere olduğunu görüyoruz. Bunları doğru bulmuyoruz.”

OHAL’İN YİNE UZATILACAĞINI GÖRMEKTEYİZ

İşçilerin, geçimlerini daha iyi sürdürebilmek için yaptıkları grevler olduğunu ancak OHAL nedeniyle izin verilmediğini aktaran Aydemir, “OHAL’i grevleri ertelemek için uzattıklarını ifade ediyorlar. İşyerlerinde grev olduğunda, OHAL çerçevesinde müdahale edebildiklerini işverenlere dile getirdiğini televizyonlardan izledik. OHAL’in yine uzatılacağını görmekteyiz.” dedi.

TOPLUMUN HER KESİMİNİ MÜCADELE ETMEYE DAVET EDİYORUZ

Adalet Yürüyüşü hakkında da değerlendirmelerde bulunan Erdal Aydemir, sözlerini şöyle tamamladı: “Adalet yürüyüşü ve çıkan talepleri sonuna kadar destekliyoruz. Ve bunun da içerisinde yer aldık. Adalet çerçevesinde, toplumun her kesimini mücadele etmeye davet ediyoruz.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ