CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, ayçiçeği desteklemeleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Çiftçilerle dalga geçmeyi bırakın” dedi.

 Gaytancıoğlu, zaten verilmesi gereken desteğin yarısının verildiğini söyleyerek  “Bu parayı bile verirken çiftçiye her türlü sıkıntıyı yaşatıyorlar.” şeklinde konuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda sürekli bilgi aldığını belirten Gaytancıoğlu “Geçen hafta ve bugün Tarla Bitkileri Daire Başkanlığı ile yaptığım görüşmede 16 ile ayçiçeği destekleme ödemesinin yapıldığını, aralarında Edirne’nin de bulunduğu 9 ile ödeme yapılmadığını ve bu 9 ile en erken 25 Haziran tarihinde ödeme yapılacağı bilgisini aldım. İl Genel Meclis üyemiz Mehmet Ali Yetim de bu konuda kamuoyuna bilgi verdi ve bir üretici olarak haklı sitemini dile getirdi. Bunun üzerine aynı gün bu açıklama karşısında destekleme ödemelerinin yapılacağına dair mesajlar atıldı. İktidar partisince açıklamalar yapıldı. Sonra bu açıklamalar hemen kaldırıldı. Umutlanan çiftçimiz yine hayal kırıklığına uğradı.” dedi.

AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen’in geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaya da değinen Gaytancıoğlu, “Sayın Sezen; ‘Desteklemelerin, çiftçilerimizin en fazla ihtiyaçlarının olduğu şu günlerde olmasından dolayı başta Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım ve Tarım Bakanımız Sayın Faruk Çelik'e, çiftçilerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum.’ demişti. Sezen çiftçinin paraya ihtiyacı olduğunu biliyor ama destekleme ödemelerinin yatmadığını bilmiyor herhalde!” dedi.

CHP’nin her zaman üreticiyi düşündüğünü belirten Gaytancıoğlu “25 Haziran’dan önce destekleme ödemeleri yapılırsa biz seviniriz, çünkü çiftçi bir an önce borçlarını öder. Yine cebinde para görmez ama borç öder. AKP sayesinde üreticimiz ayçiçeği ekiyor, borç biçiyor, çeltik ekiyor, borç biçiyor, buğday ekiyor borç biçiyor.” dedi.