HABER MERKEZİ

TARIM POLİTİKASI OLUŞTURMAK ZORUNDAYIZ

Türkiye Cumhuriyeti önceliklerinin çok iyi belirlenmesi gerektiğini vurgulayan CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu konuşmasında, bol bol AVM, bina, inşaat yapmak yerine; yağışları biriktirmek adına baraj yapımının gerekliliğine dikkat çekti. Öncelikleri belirlerken; üretim planlamasına, nüfus artışına dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden CHP’li Gaytancıoğlu, “Yılda yüzde 1,5'e yakın nüfus artışı var; 80 milyonuz, yirmi sene sonra nüfusumuz demek ki 100 milyon olacak. Bu insanların beslenme ihtiyacını düşünmek zorundayız, buna göre bir tarım politikası oluşturmak zorundayız. Siz ne yapıyorsunuz? Köyden kente göç yapan bir çiftçi kitlesiyle bizi karşı karşıya bıraktırıyorsunuz” şeklinde konuştu.

ÇİFTÇİMİZİN 103 MİLYAR LİRA ALACAĞI VAR

Açıklamasına çiftçinin içerisinde bulunduğu durumu anlatarak devam eden CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, “Çiftçimiz, maalesef, ciddi anlamda borçlu. İktidara geldiğinizde 1 milyar lira olan çiftçi borcu bugün 90 milyar lirayı aşmış durumda. Bu çiftçilere bir kolaylık sağlanıyor mu, borçlarının yeniden yapılandırılması, faizlerinin silinmesi konusunda bir gelişme var mı, herhangi bir çalışma var mı? Yok. Hem çiftçinizi desteklemiyorsunuz hem de sorunu başka ülkelerden ürün ithal etmekle çözmeye çalışıyorsunuz. Yaklaşık iki Trakya büyüklüğünde arazi Türkiye'de ekilmiyor. Buralar da ekilse biçilse, üretim yapılsa belki ithalat sorununu çözebileceğiz, çiftçimize destek vereceğiz. Çiftçimizin yasayla alacağı olan 103 milyar lira da bir alacak söz konusu” dedi.

ÇÖZÜM KANAL İSTANBUL DEĞİL   

Konuşmasında Kanal İstanbul’un gelecekte sorun yaratacağına da değinen CHP’li Gaytancıoğlu, şunları söyledi: “Gelecekte dünyada küresel ısınma olduğunu da bilim adamları söylüyor, ciddi anlamda suyun azalacağını bize söylüyorlar. Gerçi boş masalara, boş koltuklara konuşuyoruz. Gelecek daha tehlikeli olacak, dünya nüfusu artacak. Biz, daha mevcut olan su kaynaklarımızı koruyamıyoruz, üretimimizi planlayamıyoruz. Ne yapıyorsunuz siz? Göz göre göre hâlâ Kanal İstanbul derdindesiniz. Yani bırakın İstanbul'daki meralar, 20 bin dekarlık mera yerinde kalsın, su kaynakları yerinde kalsın. Her yere bina dikmekle her şeyi çözemezsiniz. Kuraklık yakın gelecekte Türkiye'nin gündemine gelecektir”