HABER MERKEZİ

Tüm bu gelişmeleri değerlendiren Gaytancıoğlu “Bakan verdiğim gensoru karşısında yaptığı konuşmada, söylediğim hiç bir şeye cevap veremedi. Kendisini ve Bakanlığı  20 aylık süreçte mercek altına aldım. Bakanın görevini ihmal ettiği, sorumluluğunun gereğini yerine getirmediği, Tarım Kredi Kooperatiflerinin zarara uğratılmasına göz yumduğu, bu nedenle tüm halkımızı ve özellikle de çiftçilerimizi mağdur ettiği gerekçesi ile verdiğimiz Gensoru kamuoyunun aydınlatılmasına yardımcı oldu. Ve herkes Türkiye Tarımının bu anlayış ile bir adım dahi ileri gidemeyeceğini anlamış oldu.” dedi.

Bakanın değişmesinden çok Tarım Politikasının değişmesinin önemli olduğunu ifade eden Gaytancıoğlu  “Tarım ve Hayvancılık AKP İktidarı ile adeta çöküşe uğramıştır. Türkiye'nin bilimsel, tutarlı ve ithalattan yana değil üretimden yana politikalara ihtiyacı vardır.” dedi.

ÇİFTÇİ NE OLACAK?

Yeni Bakan'ın Tarım'ı bilmediğini iddia eden Gaytancıoğlu, “Kendisi tıp doktoru. Tarım ve hayvancılıkta uzman olmayan bir bakanın başarı şansı düşük. Bugün itibari ile başa sarıyoruz. Bakan 2 ay tebrikleri kabul edecek. 3 ay boyunca brifingler alacak. Yine 3 ay reel sektörü tanıması, STK temsilcileri ile tanışması sürecek. Peki çiftçi ne olacak? Çiftçinin dertleri ne olacak? Çiftçi yine kaderine terk edilecek. Türkiye gibi bir tarım ülkesinde, yeni tarım bakanı, bakan olduğunu televizyondan öğreniyorsa bu bile Tarıma ne kadar  değer bir göstergesidir. Tarım çok hassas bir konu işin ehline teslim edilmeli.”

Yeni Bakanı da takipte olacağını ifade eden Gaytancıoğlu “Tarımın iyi yönetilmesi ve üreticimizin yüzünün gülmesi için bizler üzerimize düşen görevi yapacağız. Tüm kamuoyu bilmelidir ki üreticinin hakkını sonuna kadar savunacağız.” dedi.

ÇELİK'E 65 SORU ÖNERGESİ VE 1 GENSORU VERDİ

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in 20 aylık bakanlığı süresinde kendisine 65 yazılı soru önergesi veren Gaytancıoğlu Haziran ayında Faruk Çelik için vermiş olduğu Gensoru ile Tarım Kredi Kooperatiflerindeki yoksuluğa dikkat çekmiş ve Bakan Çelik bu iddialara sessiz kalmıştı. 

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ