Keşan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şen, dün yaptığı açıklama ile 5 Ocak 2014 Pazartesi günü Tekirdağ Ramada Otel’de yapılan ve TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın da katılımı ile gerçekleştirilen “Ziraat Odaları Marmara Bölgesi Sosyal Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı” hakkında bilgi verdi.

GENİŞ BİR KATILIM OLDU

Pazartesi günü saat 09.30 sıralarında başlayan toplantıya Keşan Ziraat Odası olarak yönetim kurulu üyeleri ve konuyla ilgili personelle birlikte katıldıklarını belirten Şen, yapılan konuşmalarda ağırlıklı olarak çiftçilerin sosyal güvenlik ile ilgili sorunlarının ele alındığını kaydetti.

OLDUKÇA FAYDALI BİR TOPLANTI OLDU

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın da katıldığı toplantıya, Marmara Bölgesi’nde bulunan tüm ziraat odası başkanlarının, yönetim kurulu üyelerinin ve bazı personelleri ile SSK uzmanlarının katıldığını belirten Şen, şu bilgileri verdi: “Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ortak düzenlenen bu toplantı bizler için oldukça yararlı ve bilgilendirici oldu. Sayın Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar ve SSK yetkilileri yaptıkları konuşmalarda tarım sektöründe çalışanlarının sosyal güvenlik anlamında da kayıt altına alınmasının önemine değindiler ve bu konuda bilgilendirmelerde bulundular. Toplantıda ayrıca ziraat odalarında yapılan çiftçi kayıtlarının ne şekilde SSK’ya bildirileceği ve buradan çıkışların nasıl olacağı da anlatıldı. Çiftçilerin Bağ-Kur muafiyetinin ne şekilde olacağı ve bu muafiyete hangi çiftçilerin girdiği anlatıldı. 65 yaşını dolduran çiftçilerin kendi istekleri doğrultusunda verecekleri muafiyet belgesi ile çiftçilik yapsalar bile Bağ-Kur kapsamına alınmayacakları hakkında bilgi verildi.”