GİZEM GÖRÜR

Karaca, yaptığı açıklamada kiraz hasadıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu ve ürünü yurt dışına ihraç ettiklerini kaydetti.

Açıklamasına Türkiye’de ve bölgede yaşanan doğal afetten dolayı zarar gören tüm üreticilere geçmiş olsun dileğinde bulunarak başlayan Karaca, “Çeribaşı Köyümüz, kiraz ürünü anlamında markalaşmış durumdadır. Enez bölgesinde meyvecilik önemli gelir kaynaklarından biridir. Bölgemizde, her yıl olduğu gibi bu yıl da, ihracat etmek amacıyla kiraz ekimleri gerçekleştirildi. Dolayısıyla Çeribaşı kirazının sadece yurt içine değil, yurt dışına da satışı olmaktadır. İhracat yapan firmalar köyümüze gelerek alımlar yapıyor. Kiraz üreticisi olarak bu yıl memnunuz.” ifadelerini kullandı.

DEVLET DESTEĞİNİ ARKAMIZDA ÇOK FAZLA GÖREMEDİK

Kiraz üretiminde 11. yılını tamamladıklarına ve 12. yıla girdiklerine vurgu yapan Ahmet Karaca, “Kiraz üreticileri olarak, devlet desteğini arkamızda çok fazla göremedik. Yetkililerin ve ilgili kurum amirlerinin gelip sorunlarımızı yerinde görmeleri gerekir. Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu gibi bölgeye gelip yerinde incelemelerde bulunmalılar. Sayın Helvacıoğlu gibi markalaşmaya katkılarda bulunmalılar. Bize her zaman destek veren Sayın Helvacıoğlu’na teşekkür ederim.” dedi.

ÇİFTÇİ ÜRETTİKÇE, DEVLETİMİZ DE KAZANIYOR

Bu yıl hasatta 300-350 tonluk bir rakama ulaşılacağına inandığını kaydederek açıklamasına devam eden Karaca, “Köyümüzde, bu yıl hasatta, 300-350 tonluk bir rakama ulaşacağımıza inanıyorum. Şuanda ihracatla ilgili rakamlar da son derece iyi durumdadır. Gönlümüz ister ki, ihracatın her yıl devam etmesidir. Biz, çiftçiler olarak, üretiyoruz. Çiftçi ürettikçe, devletimiz de kazanıyor, devletimiz kazandıkça da, ülke ekonomisi kazanıyor. Bitki desenini devlet desteği olmadan yaymak mümkün değildir. Çiftçilerimiz ancak, bu kadar üretim yapabiliyor. Şuanda memnunuz ancak, daha iyi duruma gelmemiz için destek verilmelidir. Devlet desteği arkamızda olursa, üretici çok daha rahat olur.” şeklinde konuştu.

ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ

Ahmet Karaca sözlerini, “Uluslar arası pazarda olmak kolay bir şey değildir. Uluslar arası pazarda, söz sahibi olmak için kaliteli üretim yapmak gerekiyor. Biz de, elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.” diyerek tamamladı.