Keşan Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı, çiftçilerin 2015 yılı için Keşan Ziraat Odası Başkanlığı’na verdikleri ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi) bildirimlerini kendi bilgisayar sistemine de işleyerek önümüzdeki üretim sezonunda alınacak önlemleri şimdiden belirlemeyi amaçlıyor.

TARIM ARAZİLERİNDE YAPILAN EKİLİŞLER SİSTEME GİRİLİYOR

Konuyla ilgili olarak bilgi veren Keşan Çiftçi Malları Koruma Başkanı Hüseyin İnce, önümüzdeki üretim sezonuyla ilgili olarak yapacakları çalışmaların planlamasına başladıklarını bildirdi. Keşanlı çiftçilerin 2015 yılı için yapacakları ekilişleri Keşan Ziraat Odası’na yaptıkları ÇKS başvurusu sırasında ayrı ayrı belirttiklerini söyleyen İnce, “Biz de Keşan Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı olarak çiftçilerimizin yaptıkları başvuruları kendi bilgisayar sistemimize giriyoruz. Bu çalışma ile bizim sorumluluk alanımızda kalan tüm yazlık-kışlık ekilişlerin planı bilgisayarımızda kayıtlı ve her zaman gözümüzün önünde olacak. Böylece çiftçilerimizin mallarını koruma konusunda daha da başarılı olacağımızı umuyoruz” diye konuştu.

LİSTELER 10 GÜN ASKIDA KALACAK

Yaptıkları bu çalışmayla Keşan’da kendi sorumluluk sahalarında bulunan tarım arazilerinin kayıtlarını tutuklarını ve bu doğrultuda 2015 yılı bütçesini hazırladıklarını da kaydeden İnce, “Tutuğumuz bu kayıtlar doğrultusunda gelir-gider hesaplarımızı yapacağız ve 2015 yılı bütçemizi oluşturacağız. Tutuğumuz bu kayıtlar birkaç gün içinde listeler halinde çiftçilerimizin yoğun olarak bulundukları mahalle kahvehanelerine asarak 10 gün süre ile ilan edeceğiz. Çiftçilerimizin asacağımız bu listeleri kontrol ederek varsa itirazlarını en geç 31 Aralık 2014 Çarşamba günü mesai saati sonuna kadar Keşan Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı’na yapmaları gerekiyor. Yapılan ekiliş miktarında ve yapılan hesaplamalarda bir yanlışlık varsa düzeltilecektir” dedi.