3 Eylül 2014 tarihinde kurulan Keşan İlçesi Bal Üreticileri Birliği’nin kuruluş genel kurul toplantısı, dün gerçekleştirildi. Eski itfaiye bitişiğindeki Birliğin hizmet bürosunda yapılacan toplantı, saat 12.00’de başladı. Genel kurulda verilen bir önergeyle birliğin ismi, Keşan, Enez, İpsala ve Meriç Bal Üreticileri Birliği olarak değiştirildi.

DİVAN HEYETİ OLUŞTURULDU

Bakanlık Temsilcileri Kenan Özdal ve Erol Üstünel gözetiminde gerçekleştirilen toplantı, Divan Başkanlığı’na Mustafa Bayır, katip üyeliklere de Ergin Meracı, Ali Ateş ve Özkan Yaman’ın getirilmesinden sonra saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

KIRIM: 50 ÜYEYİ AŞTIK

Daha sonra genel kurulun açış konuşmasını yapan Kurucu Başkanı Hüseyin Kırım, toplantıya katılan üyelere teşekkür ederek, genel kurulun hayırlı olması dileklerinde bulundu. Kırım ayrıca, genel kurulda 17 üyenin oy kullanma hakkına sahip olduğunu ancak, birliğin üye kaydında 50’yi geçtiğini söyledi.

Toplantıda diğer gündem maddelerinin oy birliği ile kabul edilmesiyle süren toplantıda, Yönetim ve Denetim kurullarının seçimine geçildi.

Tek liste ile gidilen seçimde Yönetim ve Denetim Kurulları ile Üst Birlik Temsilcileri şu kişilerden oluştu:

Yönetim Kurulu: Hüseyin Kırım, Cevdet Aslan, Ahmet Erkal, Mustafa Bayır, Ergül Aras.

Denetim Kurulu: Ergin Meracı, Özkan Yaman, Ahmet Değirmenci.

Üst Birlik Temsilcileri: Hüseyin Kırım, Cevdet Aslan

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde Divan Heyeti’ne verilen, birlik isminin değiştirilmesi önergesi görüşüldü.

BİRLİĞİN ADI DEĞİŞTİRİLDİ

Önergede, birliğin hizmet sınırlarının sadece Keşan ile sınırları kalmayıp gelen talepler doğrultusunda Enez, İpsala ve Meriç ilçelerini de kapsayarak birlik adının “Keşan, Enez, İpsala ve Meriç Bal Üreticileri Birliği” olarak değiştirilmesi talep edildi. Yapılan görüşmede Enez, İpsala ve Meriç’teki üreticilerin bu konuda talepte bulunduğu bildirildi.

Yapılan değerlendirmelerin ardından birliğin ismi “Keşan, Enez, İpsala ve Meriç Bal Üreticileri Birliği” olarak oy birliği ile değiştirildi.