“Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Tebliği” kapsamında yapılan başvurular, geçen Pazartesi günü mesai bitiminde sona erdi. Keşan Kaymakamlığı’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, desteklemeler için toplam 252 başvurunun yapıldığı bildirildi.

DOSYALAR İL MÜDÜRLÜĞÜ’NE GÖNDERİLDİ

Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı; Keşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’ne yapılan 252 başvurunun değerlendirilmeleri için dün itibarıyla Edirne Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne gönderildiğini söyledi.

BAZI KOOPERATİFLER DE BAŞVURDU

Makine ve Ekipman Desteklemesi’nden yararlanmak için 114 adet mibzer, 27 adet pülverizatör, 28 adet diskli tırmık, 15 sıra arası çapalama makinesi, 22 adet süt sağım ve soğutma maklinesi, 10 adet yem hazırlama makinesi, 12 adet balya makinesi, 1 adet file sistemi kurulması, 3 adet el traktörü, 1 adet toprak frezesi, 7 adet silaj makinesi, 6 adet çayır biçme makinesi, 4 adet arıcılık makine ekipmanları, 1 adet anıza doğrudan ekim makinesi ve 1 adet sap parçalama makinesi başvurusu yapıldı.  Bekir Dınkırcı, yapılan başvuruların içerisinde, 5 adet tarımsal kalkınma kooperatifi ile 2 adet sulama kooperatifinin de süt soğutma tankı için müracaatta bulunduğunu söyledi.