Keşan Orman İletme Müdürlüğü personeline dün 4 ana başlık altında toplanan bir seminer verildi. Keşan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Derviş Günday Toplantı Salonu’nda saat 14.00’te başlayan semineri Keşan İlçe Sağlık Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezi personeli verdi.

Geçen hafta Soma’da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden madenciler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından başlayan seminer hakkında bilgi veren Keşan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ergün Kurtar, Keşan İlçe Sağlık Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezi olarak Keşan Orman İşletmesi Müdürlüğü’ne iş sağlığı ve iş güvenliği konusunda imzalanan bir protokol çerçevesinde hizmet verdiklerini belirtti. Bugün verilecek olan seminerin 4 ana başlıkta toplandığını da ifade eden Kurtar, bunların; İlk Yardım, Mesleki Hastalıkların Sebepleri, Mesleki Hatalıklardan Korunma Prensipleri ve Biyolojik ve Psikolojik Faktörler olduğunu söyledi.

CANBAKKAL: SEMİNERİ HERKESİN DİKKATLİ DİNLEMESİNİ VE SORUMLULUK ALMASINI İSTİYORUM

Keşan Orman İşletmesi Müdürü Sebehattin Canbakkal da yaptığı konuşmada, son yıllarda iş sağlığı ve iş güvenliği konularının çok büyük bir önem arz etmeye başladığını ve bu nedenle yasalarda bu doğrultuda birçok yeni düzenlemeler yapıldığını belirterek, “Yapılan bu yeni düzenlemeler çerçevesinde bu tür eğitim ve bilgilendirme toplantılarının yapılması kaçınılmaz. Teşkilatımız da bu konuda sanırım öncü işletme müdürlüklerinden biri. İş sağlığı ve iş güvenliği konusu hele son günlerde Soma’da meydana gelen kazadan sonra bunun önemi herkesin beynine somut bir şekilde kazındı ve bunun unutulmayacağını sanıyorum.  Orası belki çok daha riskli bir müessese ama bizim işletmemiz de hem çalışma dağınıklığı hem orman yangınları itibarıyla birinci sınıf riskli konumundadır. Bu semineri herkesin dikkatli dinlemesini ve sorumluluk almasını istiyorum.” dedi.

ADET YERİNİ BULSUN DİYE DEĞİL

Seminere, adet yerini bulsun, eğitim yapılmış olsun diye gelmediklerini de kaydeden Canbakkal, konuşmasını şöyle tamamladı: “Çalışanlarımız ve çalıştıranlarımız ile mesuliyet taşıyan herkesin bu konuda kademe kademe artan miktarlarda sorumluluğunun olacağının bilinmesini isterim. Bu seminerin başarılı olacağını ve çalışma hayatımıza yansıyacağını umuyorum.”

Yaklaşık 2 saat kadar süren seminerin son bölümünde test sınavı yapıldı ve kursiyerlere katılım belgesi verildi.